Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 20. detsember 2010

Kõrkkülas oma seltsi(küla)maja

Nagu pealkirjast lugeda võib, ei teagi veel täpselt, kuidas seda maja ametlikult nimetama hakatakse. Kohalikud noormehed rääkisid terve õhtu töökojast, ja eks selles nimes on ka omajagu tõde - asub ju uus ja värske kooskäimise koht vanades söökla ruumides, mis üht otsa pidi töökoja küljes kinni.
Igatahes laupäeval, 18. detsembril olid kõik Paadla kandi inimesed oodatud uut maja vaatama. Peeti kõnesid (lühikesed, soojad ja häid sõnu tulvil). Pidulikult lõigati läbi lint, lõikajateks Robert Kohu talust ja Annabel Kipilt. Esinesid Tõmba, Jüri talvetantsudega ja Gete jõuluaega sobivate lauludega. Nemad kah kõik Paadla kandist - tõmbajürilased on oma inimmaterjali enamasti Paadlast ja Kõrkkülast saanud ning Gete pesitseb Sülla talus.
Kingitusi kingiti ka, loomulikult. Eelmisest päevast, kui tähtsad tegelased käisid maja üle vaatamas, oli jõulukuuse all soe ja rõõmsavärviline Helgi Altmetsa kootud kärla-triipu kaltsuvaip - kingitus volikogult ja vallavalitsuselt. Käesla külaselts tõi kingitusena kaasa oma kunstniku Laide Pugi maalitud talvise pildi Käesla külakojast. Tegelikult oli kingitusi veel ja neid jagus ka tublidele Paadla Kandi Seltsi liikmetele, kibekäppadest võrkpalluritele ja juhatusele. Neid üllatuspakke jagas vägagi rõõmsameelne Päkapikk.
Igatahes - maja on kena, saal parasjagu suur (meie neidude rühm plaanib oma jaanuarikuise trenni seal teha), inimesed toredad. Tulge oma silmaga kaema !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar