Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 13. märts 2012

Kärla valla sünnipäev

Kui kätte jõudnud märtsikuu, on külakooril laulud suus.
Siis Kärla vallal sünnipäev, see meie kõigi pidupäev.
Sünnipäev on tore asi, see on sulaselge tõsi.
Kärla vald, sull` õnne soovin, veelgi tublim olla proovin.

Sellised toredad read kirjutas viis aastat tagasi 6. klassi poiss Romet Raun. Ja tõsi see on, et alates 1992. aastast võime me valla sünnipäeva tähistada 12. märtsil.
Eilsel sünnipäevaaktusel esines kokkuvõtva kõnega meie vallavolikogu esimees Ülar Tänak. Üheskoos vallavanem Villi Pihliga tänati endisi volikogu esimehi ja vallavanemaid, tänaseid otsustajaid volikogust ja valitsusest ning allasutuse juhte ja vallaametnikke. Laulis külakoor dirigent Anita Kanguri juhtimisel ja kultuurijuht Virge luges vahepaladena kooliõpilaste kirjutatud luuleridu Kärla valla kohta. Loomulikult pakuti sünnipäevatorti ja seejärel algas mälumänguturniiri "Kärla vald 20" 5. ja ühtlasi viimane voor.
Seekordses mängus kogus enim punkte põhikooli võistkond (34 p), talle järgnesid väga võrdsetena Paevere, spordihalli ja vallamaja võistkonnad - igaüks neist kogus 28 p. Nipikaks oli seekord lennuki voltimine, mille eest said kõik võistkonnad 1 punkti. Lisapunkti sai lennuki suurepärase lennu eest Käesla :-)
Mälumänguturniiri viie vooru tulemusena kuulutati võitjaks spordihalli võistkond koosseisus Peep Lango, Jüri Tõru, Enno Pildre ja Raivo Uus.
2. ja 3. koht läks jagamisele. Ühtmoodi teadjad olid nii Paadla Kandi Selts (Maret Metsmaa, Tiina Luks, Terje Hanson ja Meelis Sepp) kui Käesla (Erich Suurpere, Kuido ja Maive Õispuu ning Jaanika Rikko). Väga tublid võistlejad olid ka Paevere (Lija Klein, Endla Talu, Piret Sepp, Andi Talu), põhikool (Tõnu Toon, Anne Tõru, Esta Lango, Väino Uljas ja Mahta Aksalu), vallamaja (Kersti Etverk, Margit Kaldre, Arvi Tiirik ja Villi Pihl), Kadaka mari (Ene Pildre, Ülle Saarem, Eidi Õunpuu, Helle Grahv ja Margus Õunpuu) ning Kuues (Maret Toop, Vilja Ellermaa, Tiia Rand ja Ülle Maimann). Kohtumiseni järgmisel aastal valla sünnipäeval!
Lõpetuseks sellel kevadel 2. klassi õpilase Eva Sõmmeri kirjutatud luuletus:

Kärla vald on väike, siin tihti paistab päike.
Siin on ilus Karujärv, kus igal suvel suur lärm.
Siin pikim jõgi Saaremaal ja väike armas spordisaal.
Siin lapsed hommikuti kooliteel, neil alati on rõõmus meel.
See kena koht on mulle ja arvatavasti ka sulle!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar