Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

teisipäev, 10. aprill 2012

Kärla valla laste lauluvõistlus JorruJänks

Pühapäeval, 8. aprillil sai Kärla rahvamajas teoks 12. laste lauluvõistlus Jorru-Jänks. Jorrutajaid oli kokku 32 laululast.
Alustasid lasteaialapsed, keda õpetab Ülle Vallaste.
Hästi nunnud :-) Ja kõik tulid oma laulu esitamisega väga hästi toime. Iga laululaps sai lasteaia poolt joonistamisvahendid ja rahvamaja poolt magnetiga jänku. Ja nagu ikka, jagus ka eripreemiate jagajaid.
Ajalehe Kärla Teated preemia pälvis loomuliku oleku eest Eliise Kirs. Külakoori lemmikuks osutus Robert Luks ja naiskoor andis oma kingituse ilusa Eestimaa laulu eest Annika Kuuskorile. Kärla muusikakooli laste lemmikuteks said Eliise Kirs ja Karl Mathias Pihl.
Lauluvõistluse teises pooles esinesid põhikooli laululapsed, keda kamandab Marika Aarnis.
Kuulda sai väga erinevaid esitusi. Oli veidi arglikke, oli hästi südamlikke, ja oli ka veidi vallatumaid esitusi.
Seekord oli meil palju kingituste jagajaid. Käesla külaselts, Paadla Kandi Selts ja Sõmera külaselts pidasid meeles kõiki oma kandi laululapsi.
Põhikooli õpetajate esindus andis välja lausa 10 eripreemiat: Liisi Leppik - hea teksti esituse eest; Mark Erik Kesküla - parim koera hingeelu tundja; Timo Tarkmees - tulevane ärimees; Ethan de Oliveira - särtsaka esituse eest; Eva Sõmmer - õrna hääle preemia; Triinu-Liis Torri - tantsulisema esituse eest; Samuel Arge - parim vilistaja; Ruth Rahnel - unistuste täitumise preemia; Sander Õispuu - pilli ja hääle hea valdamise preemia; Delis Pärnoja - hapra ilu preemia.
Naiskoori preemia läks Emili de Oliveirale ilusa hääle eest, külakoori preemia sai Margerite Mesila. Metskonna poolt välja pandud kingikoti omanikuks sai Imeliine Mändar, kes esitas sügava sõnumiga laulu "Pisike puu".
Vahva "Tõmmu tädi" laulu esitanud Regor Konts sai koguni kaks eripreemiat - nii Paadla Kandi Selts kui spordihoone pidasid teda oma lemmikuks.
Omapoolse eripreemia andis Otsa-koolis õppiv kunagine jorrujänks Pille-Rite Rei, kelle lemmikuks osutus Krõõt Saar (tema lauluõpetajaks on Laine Lehto). Rahvamaja juhataja Virge lemmiku-preemia said Mathias Mägi, Ruth Rahnel ja Delis Pärnoja.
Tänusõnad.
Nagu ikka, oli see üks väga tore pühapäeva pärastlõuna vahvate jorrujänksude seltsis.
Suured tänud tuleb öelda meie koolilaste "saatebändile" - õpetaja Marika klaveril ja tema kõrval suurepärane Eva Aarnis viiuliga.
Suured tänud ka helipuldis istunud Henri Rumpile ja loomulikult meie kikk-kõrvade nõukogule, kes valis välja need 7 laululast, kes esindavada Kärla valda piirkondlikul lauluvõistlusel "Rannalapse laulud". Kõrvu kikitasid sel korral muusikaõpetajad Imbi Kolk ja Laine Lehto, muusikatundlik ja ise laulu lõõritav Anni Väli ning Otsa-koolis õppiv jorrujänksust muusik Pille-Rite Rei.
Aitäh ka kõikidele neile asutustele, kollektiividele, seltsidele, kes alati hea meelega tulevad laululapsi kuulama ja jagavad neile ka kingitusi - Kärla lastead, Kärla põhikool, Kärla spordihoone, Kärla muusikakool, Riigi Metsamajandamise Keskus, koguduse naiskoor, külakoor, vallaleht, külaseltsid Käeslast, Sõmeralt ja Paadla-kandist.
Kohtumiseni järgmisel kevadel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar