Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

pühapäev, 9. veebruar 2014

Tantsupeo puudutus

2014. aasta tantsupidu "Puudutus" on sündimas igatsusest, et igaüks meist oleks valmis rohkem pühenduma sellele, mis päriselt puudutab. Puudutus on pühendumine ja pühendumine on aeg. Puudutus on jagamine - oma aja jagamine. Avatud süda tunneb ära päris puudutuse. Iga jagatud puudutus annab meie ajale väärtuse ja väe. 
Tõmba, Jüri - B1 e noorem kogemustega segarühm :-)
Laupäeval astusid meie rahvatantsurühmad olulise sammu suvise tantsupeo suunas. Oli esimese eelproovi-ülevaatuse päev. Hommikul näitas SÜGi võimlas oma oskusi segarühm Tõmba, Jüri. Tublid olid. Vaatamata suurele seesmisele ärevusele tuli ettetantsimine hästi välja, jagus nii tantsutehnikat kui emotsiooni. 
Tantsupeo nimitantsu "Puudutuse aeg" ette tantsimas
Segarühmade liike on tantsupeol palju, meie kuulume B1 ehk nooremate kogemustega segarühmade hulka. Lisaks meile soovivad selles liigis tantsupeole pääseda veel Lender Taritust ning Piiprellid ja Keeris linnast. Minu hinnangul on meie nelja rühma omavaheline tase päris võrdväärne ja mitte paha :-) Ehk saame kõik koos suurel peol tantsumurul poognaid teha ja õhtustel koosolemistel päevaseid muljeid jagada :-) 
Kadaka mari 
Pärastlõunal astus Kuressaare kultuurikeskuse saalis ülevaatajate ette naisrühm Kadaka mari. Naisrühmade seas on konkurents nii tihe, et iga kolmas rühm (või isegi teine) ei pääse Kalevi staadionile tantsima. Meie maakonnast on suurele peole pürgimas 8 rühma. Mitu neist peole pääseb, pole hetkel teada. Meie Kadaka mari laupäevase etteaste kohta võin julgelt öelda kiidusõnu. Mulle nad igatahes meeldisid ja mina õpetajana jäin nendega rahule. Aga loomulikult tuleb mõlemal rühmal veel tublisti tööd teha. Teine ja otsustav ülevaatus on juba 27. aprillil. 
Tarmo ja Kristi
Kallis tantsija! Sina jagad oma väärtuslikku aega minuga ja mina jagan oma aega sinuga. Me oleme oma esimesed puudutused jaganud ja üheskoos teel suurele peole. Sinu laupäevane ettetantsimine puudutas minu hinge ja jättis sinna positiivse emotsiooni. Aitäh teile selle eest, Tõmba Jüri ja Kadaka mari!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar