Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

pühapäev, 13. detsember 2015

Advendiaeg

Viimasest postitusest on möödunud pea kaks kuud. See on tingitud sellest, et nii palju toimetamisi on kogu aeg ja lihtsalt pole aega, et neid kõiki siin lehel jagada. Nüüd püüan detsembrikuu tegemisi veidi kajastada. 
29. novembril algas advendiaeg. Kärla rahvamajas alustas tööd advendiaja isetegemise töötuba, kus oma ideid jõulukingituste, kaunistuste ja palju muu osas jagab Kristi Hints. Ja seda igal advendi pühapäeval.
See päkapikk leidis järgmisel päeval juba uue omaniku
Esimeses töötoas olime Kristiga kahekesi ja saime valmis näpujänesed ja kommipäkapikud. Teises töötoas valmistasime pokaalilampe. Lihtne teha ja tulemus on lihtsalt võrratu.
Need lambivarjud on Kristi tehtud
Teise advendi pärastlõunal olid Kärla rahvamaja pisikesel laval noored muusikud. Inspira solistid Kristiin Koppel, Reet Koppel ja Maria Pihlak ning kontserdi teises osas Viljandi Kultuuriakadeemia esmakursuslased-pärimusmuusikud. Viimaste hulgas oli ka meie Henrika Trave.
Kristiin ja Reet, lauluõpetaja Pilvi Karu õpilased
Laval on kaks mandoliinimängijat Kultuuriakadeemiast




















Vaatamata sellele, et nad on koos õppinud vaid kolm kuud, olid nad kokku pannud väga toreda kava.
Pärimusmuusikud Viljandist
Taidlejad on meil ka veel väga toimekad, harjutavad iganädalaselt nii laule kui tantse. Naisrühm valmistub naiste tantsupeoks, segarühm Taritus toimuvaks "Kosjatantsu" võistutantsimiseks. Mõlemal rühmal on ees ka rahvusvahelisel tantsupäeval toimuv kontsert linnas. Näiteringil on valmimas Mats Traadi "Harala elulugudel" põhinev kompositsioon, mida on võimalik kuulda-näha vabariigi sünnipäeval. 
Külakoor ja naiskoor käisid Kihelkonnal toimunud 6. talvelaulupeol ning laulavad üheskoos jõulukirikus.
Ühendkoor Kihelkonna rahvamajas
Ja tule kindlasti neljandal advendil meie Jõulukohvikusse, kus muusikat teevad Laura Junson ja Erko Niit. Võta veidi aega, pere ja sõbrad ning tule naudi head muusikat. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar