Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 13. august 2010

Uus trend - Kärla triip



Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada algusest. Kandla küla elanikud Harri ja Margit Kõrvits mõtisklesid omakeskis selle üle, et Kärla pargis võiks ikka mõni suvekontsert toimuda. Õnneks ei jätnud nad neid mõtteid omavahele, vaid kaasasid meie vallavanema Villi ka punti ja kui esialgne plaan küps ning Kukerpillidelt nõusolek saadud, pühendati asjasse ka rahvamaja juhataja Virge. Ja seda, mis sellest toredast koostööst sündis, said kõik kohaletulnud neljapäeva õhtul Kärla pargis nautida. Oli hea kuulata soojendusbändina meie Projekti, mida veab lauluõpetaja Marika Aarnis. Nende repertuaaris on väga erinevaid lugusid kuulamiseks, tantsimiseks, kaasa ümisemiseks. Ja kindlasti oli hea tantsu lüüa Kukerpillide saatel. Ilm oli, rahvast oli ja kõigil oli tuju ka. Lahe!

Kärla triip - see on meie, Kärla kihelkonna rahvariideseelikutest võetud muster ja värvid. Me soovime, et seda tunneksid ja teaksid kõik meie valla elanikud. Seekord sai seelikutriibu värvid kantud kuulutustetahvlitele, mis meisterdati kohapeal valmis. Esimesed tahvlid lähevad Jõempa-Kandla, Kõrkküla, Kogula-Paevere küladesse ning Kärla keskusesse ja terviseraja algusesse. Esimeste tahvlite meisterdajateks olid nende külade elanikud ja minu vaatlust mööda nad nautisid seda ühistööd.
Kärla triip - selle sõnapaari seadis kokku Margit ja minu arust on see väga meeldejääv ja huvipakkuv. Korraldajad on juba võtnud plaani, et Kärla triibust saab Kärla pargikontserdite sari, mida korraldada igal suvel. Kas suve jooksul üks või mitu kontserti, see selgub pärast korraldustoimkonna koosistumist.

Foto Margit Kõrvits

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar