Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

kolmapäev, 17. detsember 2014

Tegime jõuluaja valgemaks

Nüüd küünla me süütame taas, 
et neil, kellel külm, sellest soojem saaks... 
Kärla kandis on juba mitmeid aastaid tavaks olnud kolmandal advendil süüdata küünlad pargis kasvaval kuusel. Nii saab pimedusse veidi valgust juurde. Tänavu on seda eriti vaja, sest maapind on must ja porine, see teeb ilmagi pimedamaks. 
Sel aastal tegime külakoori ja segarühmaga väikese kontsertreisi. Alustasime Sõmeral, kümnenda maja ees. Muru haljendas, päike säras, täitsa nagu jaanipäeval :-)
Kui aga külakoor jõululauludega alustas, hakkas veidi jõulutunnet tekkima. Segarühm Tõmba, Jüri tantsis talvetantse, ikka selle mõttega, et jõulud valged saaks.
Sõmeral on tänulik publik alati kindlustatud. Ja publiku tänu on ju esinejale parim kink. Piparkoogid ja värsked kultuurikalendrid jagatud, liikusime Kõrkküla seltsimaja poole. Et lauluhääled ka Kärlal veel heliseksid, andsime kontserdi toas.

Anita näpud said soojas toas klaveriklahvidel osavamalt liikuda ja nii võis külakoor Kõrkkülas veidi keerulisemaid kooriseadeid esitada. Tõmba, Jüri jätkas oma tantsudega lume manamist. Enne teeleasumist jõime kuuma glögi ja sõime piparkooke. 
Kärlale jõudes oli õues juba hämar. Süütasime rahvamajas väiksed küünlad ja liikusime parki. Külakoor laulis hea tuttava "Advendiküünlaga" pargikuusel tuled särama ja nüüd näeb õhtusel ajal ka pargis liikuda. Või pargis liikujaid. Kurb tõdeda, aga noored, kes kõlakojas aega veetmas käivad, on seal jõudnud lõhkuda ka.
Üks jõulumõte sättis ennast teele,
kui sadas laia, pehmet, valget lund.
Ta soovis rõõmsaks teha kurvad meeled
ja anda lootust keset talveund :-) 
KAUNEID JÕULE!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar