Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

teisipäev, 16. detsember 2014

Meie tublid inimesed

Aasta lõppedes tehakse ikka igasuguseid kokkuvõtteid ja jagatakse tunnustust tublimatest tublimatele. Nii on see Kärla vallas olnud alates 1998. aastast, mil esmakordselt tähistati 6. detsembrit kui Kärla valla lipu õnnistamise päeva ja anti välja esimesed Kärla valla preemiad.
Sel aastal toimus 6. detsembril viimane Kärla valla lipupäeva aktus ja jagati ka viimased Kärla valla preemiad. Noortepreemiate saajateks on Ketlin Mäeorg ("Hea õppur"), Romet Raun ("Hea sportlane") ja Paul-Mark Pihl ("Aktiivne noor").
Täiskasvanutele suunatud preemiad pälvisid muusikaõpetaja Marika Aarnis (valla hariduspreemia) ja sportlik pere Merika Rohulaid ning Ando Arge (Suure Tõllu nim spordipreemia). Peeter Südda nim kultuuripreemia nominente oli sel aastal kaks - muusikakooli direktor Imbi Kolk ja Paadla Kandi Seltsi juhatuse esimees ning noorteprojekti "Tegusad suvepäevad" eestvedaja Maret Metsmaa. Mõlemad kandidaadid on võrdväärselt tublid oma tegemistes, nii tunnistaski Kärla Vallavolikogu mõlemad ka kultuuripreemia vääriliseks.
Tubli väike viiuldaja Tähelill koos õpetaja Laine Sepa (paremal) ja žüriiliikme Galina Ehrngreniga
Ja veel üks tore sõnum. Meie valla tüdruk Tähelill Niit (7-a) osales Sankt Peterburgis 10. - 14. detsembrini toimunud S.I.Savshinsky nim VI rahvusvahelisel konkursil ja saavutas seal kuni 9-aastaste viiuldajate vanusegrupis III koha. Tähelill õpib neljandat aastat Kuressaare Muusikakoolis õpetaja Laine Sepa käe all viiulit, kontsertmeistriks Tiina Rätsepp. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar