Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

teisipäev, 14. juuni 2016

Kadaka mari ja MeheLugu

Töökas Kadaka mari, ega siis loogu saa vihma kätte jätta :-)
Meie naisrühm Kadaka mari tõstis reede varahommikul oma kohvrid ja rehad bussi peale ning sõitis Jõgevamaale II Eesti naiste tantsupeole. Et ikka kindlapeale õigesse kohta jõuda, siis oli rool usaldatud Riho kätte.
Esimesed tunnid mööduvad tavaliselt paigutust sättides
Reedene proovipäev Luua staadionil möödus kui linnutiivul. Kõik numbrimärgid sai üle vaadatud ja õige jala alla sätitud.
Mõni numbrimärk tuleb selgeks istuda :-)
Õhtul korraks kaalusime, kas sõita Jõgevale simmaniõuele, aga Kiigemetsa kool pakkus meile niivõrd häid naisteõhtu tingimusi, et simman sai enne lõpule, kui me majast välja jõudsime :-)
Selline tervitusluuletus ootas meid Kiigemetsa koolis
Laupäeva hommikul aknast õue vaadates sai selgeks, et kummikud tuleb jalga panna ning kiled ümber keha mässida. Meie uus tantsuvorm sai täiuslik.
Ei ole halba ilma kui riietus on õigesti valitud
Sellisel moel pidasime kuni õhtuni vastu. Jõgeva haigla peaarst Põder isiklikult käis naisi peaväljakul tervitamas ja tuletas meelde, et me ei unustaks meile vajaminevaid rohtusid võtta. See oli hea märkus, läksime ühe iksiga Maximast läbi ja leidsime sealt suurepärast mustsõstramaitselist Riia Palsamit. Kuum dušš, megatore seltskond ja palsam - mitte keegi ei kurtnud järgmisel päeval, et ta oleks külmetunud.
Tantsija oskab riietuda igal pool
Pühapäev oli tõeline pidupäev. Piduriided selga, igaksjuhuks kilekeebid ka peale, kohvrid uuesti bussi ja "MeheLugu" ning Iffi sünnipäev võis alata.
Palju õnne Iffile
Kui esimesel peaproov-kontserdil üritas Ilmataat meid veidi piserdada, siis päevaseks kontserdiks oli tuul pilved laiali ajanud ning õhtusel säras juba päike. Ja vikerkaargi ilmus taevasse.
Järgmisel korral jälle
Oli suurepärane nädalavahetus. Ka Riho jäi Kadaka mariga rahule :-) Nii närrvi ajab (sellest saavad aru vaid asjaosalised). :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar