Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

neljapäev, 15. veebruar 2018

Talverõõmud

Vastlapäeval toob vana usklik perenaene palju laastusid korviga parsile ja katsub ise ja kässib teisi sagedasti sõnnimune katsuda ja puserdada. Selle tembu läbi peab see õnn tulema, et lapsed palju linnupesi ja mune lõidvad ja kanad kangeste munevad. 
Niimoodi on Kärla kandist vastlapäeva kohta üles kirjutanud Peeter Südda. Ei ole kuulnud, et sel aastal keegi midagi taolist vastlapäeval tegi, aga liugu lasti küll.
23. veebruaril on see plats täis rahvatantsijaid. Tule vaatama. 
Teisipäeva hommikul toimetasid pargis meie haldusemehed, et järgmisel nädalal toimuva tantsupeo plats ette valmistada.
Täna liugu laseme
Lõuna ajal kasutasid lasteaialapsed puhastatud mäenõlva ja nautisid vastlapäeva kõige tuntumat tegevust - liulaskmist. Rõõmukilked kostsid rahvamajjagi.
Hõissa! meil on vastlad
Õhtul kasutasid sama mäenõlva ka meie Kadaka mari naised ja liulaskmismeistriks kuulutasime Kersti Tänava. Ta suutis salvokal liuelda peaaegu rahvamajani välja :-) Vanarahva juttude järgi on vastlapäev naistepüha, naised käisid körtsus tantsimas ja punast viina joomas. Ikka ilu ning tervise hüvanguks. Nii toimetas ka Kadaka mari - kõigepealt rahvamajas tantsutrenn ja siis lõõgastav puhkehetk sooja punase joogi ning vastlakuklitega. Rõõsad palged on terveks aastaks kindlustatud :-)
Suurepärane vaade

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar