Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 17. september 2010

Mida toob endaga uus hooaeg?

XI noorte laulu- ja tantsupidu "Maa ja ilm" 1.-3.07.2011.a.
I eelproov ehk ülevaatus on 3.02.2011.
Kärla lasterühm
on peole registreeritud 5.-6. klassi rühmana (vanus võetakse alati vanemate osalejate järgi ja meil on praegu rühmas 3.-6. klassi õpilased). Lasterühma võtame veel vastu ka uusi liikmeid, tunnid toimuvad esmaspäeviti kell 15.10-16.00 rahvamajas.
5.-6. klasside liigijuht peol on Margus Toomla, üks ütlemata tore ja energiline noor mees. Meil on temaga võimalus kohtuda 5. novembri pärastlõunal, kui ta tuleb Saaremaale oma liigi tantsude kohta veidi õpetusi jagama. Lasterühmal on peoks vaja omandada 3 tantsu: proloogitants "Mis maa see on?", liigitants "Polkapõimik" ja üldtants "Oige ja vasemba". Margus on kirjutanud oma rühmadele nii: "Maailm on Minu ja Sinu ja Su sõbra jaoks nagu avatud raamat - seiklusrikas ja huvitav. Me kunagi ei tea, kuidas üks peatükk lõpeb ja järgmine algab. Sa oled mõnus ja lahe, kindlasti vapper ning vahel ka veidi ulakas. Ja kui me suvel kohtume, siis tantsulustist maa on must ja õpetaja hüüab: Just! Elu on polka!" =
Neidude rühm...
No mis ma oskan öelda - vähemalt 15 aastat pole Saaremaal enam neidude rühmi olnud. Nii et meil on võimalus veidi ajalugu teha ja taas saare neiud suurtele pidudele viia. Muuseas - hiidlastel on kogu aeg neiud väljakul!!! Neidudele valmib praegu kuduja Marika Samliku käe all villane kärla kiutkuue kangas. Neiud saavad endale selga natuke teistvärvi triibustikuga seelikud kui meie nais- ja segarühma tantsijatel. Kui kuued valmis, siis tuleb kindlasti ka presentatsioon. Neidudel tuleb tantsupeole pääsemiseks selgeks õppida 7 tantsu: proloogitants "Mis maa see on?", liigitantsud "Kangakudumine", "Ingerimaa õhtud" ja "Rätti tooma" ning üldtantsud "Põhjamaa", "Oige ja vasemba" ja "Eesti muld ja Eesti süda". Tantsud on keerulised, aga õpitavad (kui korralikult trenni teha :-)).
Neidude liigijuht on samuti noor inimene - Madli Teller, kes pälvis oma loomingu eest 2006.a. Mait Agu nim preemia. Madli: "Tuuliste ja kergetena lükkavad neiud meie loo lahti ja koguvad selle lõpus oma rätikusse taas kokku. Nad on nagu värske puhang, mis lööb mõtte selgeks ning silmad särama." Rätitantsu autori Agne Kurrikoff-Hermaniga kohtume sügisvaheaja alguses.
I Eesti Naiste Tantsupidu "NaiseLugu" 12.06.2011 Jõgeval.
Naisrühm Kadaka mari.
"Miks meie - Eesti naised oleme just niisugused, nagu me oleme? Kuidas oleme sel tuulepealsel maal suutnud oma lapsed ikka eestlasteks kasvatada ja oma rahva alles hoida? Milliseid jälgi on meie hinge jätnud mehed? Kas on meis veel alles seda looduslast, kes kord kuuvalgel allikal silmi pesi ja ussisõnu teadis?"
Otse loomulikult on meie naisrühm Kadaka mari registreeritud peole ja kui me kohustuslikud 6 tantsu (kõik uued lood) selgeks saame, siis tantsime I naiste tantsupeol. Naisrühmas on küll olemas vajalik arv tantsijaid, kuid tulevikule mõeldes ootame sel sügisel oma ridadesse ka uusi tantsijaid.
Segarühm Tõmba, Jüri
- küllap me leiame ka segarühmale rakendust :-). Ühtegi tantsupidu küll terendamas pole, aga huvitavaid ettevõtmisi Eestimaal jagub. Segarühma ootame ka uusi tantsijaid.
Kärla külakoor
ootab pikisilmi (mees)tenoreid, ja alte, ja basse, ja sopraneid, ühe sõnaga - lauljaid. Meie külakoori korraldada on sel aastal maakonna koorilaulupäev 13. novembril Sõmera klubis. Ja otse loomulikult laulab külakoor ka sel aastal meile jõulud ja lumise talve 12. detsembril, kui süütame küünlad jõulupuul.
Kõige õigem tegu on tulla Kärla klubisse laulma ja tantsima. Tule kindlasti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar