Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

neljapäev, 18. november 2010

Saare maakonna koorilaulupäev

13. novembri pärastlõunal kogunes Kärlale Sõmera klubi suurde saali umbes 200 Saaremaa koorilauljat, et üheskoos laulda. Õpetajaks-mentoriks kutsusime sel aastal Raplamaa koorijuhi Vahur Soonbergi. See valik õigustas end igati - mentori õpetamismeetodiga jäid rahule nii koorilauljad kui dirigendid.
Koorilaulupäev on meie maakonnas pikaajaline traditsioon. Algatas selle meie Milli Toon ja päris mitmed aastad toimus see Sõmera klubis. Siis hakkas üritus maakonnas külakorda käima ja meile on ta enne selleaastast käimakorda jõudnud paaril korral. Toimudes küll erinevates maakonna kultuurimajades, on ülesehitus enamasti samane: õppepäev, külaliskollektiivi kontsert ja oma kooride etteasted. Selleaastase külaliskollektiivina astus nõudliku publiku ette nooruslik vokaalansambel Greip Pärnust, juhendajaks nooruke Fred Rõigas. Etteaste oli "5+" ! Kes kuulis, see oli vaimustuses. Terve saalitäis lauluoskajaid inimesi tõusid lõpuaplausi ajal püsti ja olid väga õnnelike nägudega.
Meie ühise päeva lõpetas maakonna kooride esinemine. Kärla külakoor alustas agitkavaga "Artur Rinne-100". Sai näha tantsukesi koorilauljate esituses, teada fakte meie Arturi eluloost ja laulda ühiselt tuntud ning armastatud laule. Õppepäeval osales ka meie koguduse naiskoor.
SUUR AITÄH KÜLAKOORILE, kes oli terve päeva askeldamas ja õhtul veel koristamas ka. Kui kohtume, siis kiidame! :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar