Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

esmaspäev, 3. oktoober 2011

SÜGISLAAT KÕRKKÜLAS

Pühapäeval, 2. oktoobril sai Paadla Kandi Seltsi abil teoks tore sügislaat Kõrkküla seltsimaja õuel. Hommikul kella 10mne ajal hakkas sigin-sagin pihta. Tassiti laudu ja pinke ning kui kaubitsejad olid oma tooted müügilettidele laiali laotanud, nägi kõik päris laadaplatsi moodi välja. Pakuti porgandit ja sibulat, küüslauku, mett ja ravimtaimi, juba valmistehtud hoidiseid ja mett, kadakasiirupit ja maitsvaid pirukaid-kooke. Iseenda ja majapidamise tarbeks sai osta ehteid, satsilisi salle, kaltsuvaipu, võis end lausa pealaest-jalatallani riidesse saada. Ei puudunud ka loomad - kaks armast kutsikat leidsid endale uue kodu.
Lisaks kauplemisele sai osaleda ka muudes ettevõtmistes. Töötoas said huvilised Maret Toobi juhendamisel selgeks süüterooside valmistamise. Võistkondadena sai osaleda orienteerumis-mälumängus, kus võidu tõi mitte kiirus, vaid küsimustele õigesti vastamine. Näiteks tuli teada, missuguse linnu nimega perekonnanimesid on Eestis kõige rohkem (Luik), missuguse nimega tänavaid on Eestis kõige rohkem (Pargi) jmt. Orienteeruma läks 4 võistkonda ja etteruttavalt võib öelda, et kõik saabusid ka laadaplatsile tagasi. Seitsmest küsimusest kuuele vastas õigesti võistkond "Tihked pallid", viiele küsimusele teadis õigesti vastata "Teine noorus" ja neli õiget vastust oli võistkondadel "KEK" ja "Tarkpead".
Laada raames toimus ka küpsetiste konkurss. Konkursi tingimuseks oli, et konkursitöö peab sisaldama porgandit. Laekus 11 suurepärast küpsetist üheksalt valmistajalt. Maitsmiskomisjonis olid sel aastal Alver Maidle (välismaa kokk Kõrkkülast Saaralt), Jaanika Rikko (Mäemõisa perenaine Käeslast, osalenud ka "Õhtusöök viiele" saates), Helin Mardi (Kärla peakokk) ja Kati Aus (Ulje külast, ainus Aus komisjoniliige :-)). Soolaste küpsetiste hulgast pälvisid väikesed autasud Ingrid Leemet röstitud küüslaugu-porgandisaiaga ja Taimi Aus porgandi-pannileivaga. Parimaks soolaseks suutäieks kuulutati Maret Toobi küpsetatud porgandi-hakkliha kringel. Magusatest ampsudest anti väikesed autasud Maret Metsmaa vürtsikale porgandikoogile ja Ilme Kuusksalu porgandi-kreemikoogile. Parimaks magusaks suutäieks sai Tiina Luksi valmistatud toscana porgandikook. Kõige viljakam küpsetiste valmistaja oli Helgi Altmets, tema tõi konkursile lausa 3 erinevat maitset - porgandi-napoleonikook, porganditort ja porgandi-virsikukook. Noh, Helgil neid ideid ikka jagub, ta on oma hoidistega tuntud üle terve maakonna. Osalesid veel Tiia Rand ja Lija Klein, iga küpsetaja jaoks jagus maitsmiskomisjonil kiidusõnu. Lija, kavalpea, oli komisjoni lauale sokutanud ka ühe keedise. Komisjon loomulikult maitses kohustundlikult kõike, mis talle laua peale sätitud oli, ja nii said kõik laadalised teada, et keedis koosnes porgandist, pihlakast, sibulast. Vot nii. Kõik laadalised said ka konkursitöid maitsta ja järele ei jäänud midagi :-)
Laadamelule aitasid kaasa tantsurühm Meelespea Salmelt, juhendaja Jelena Psenitsnaja, ja showtantsutrupp Emma Sandlast, juhendaja Pille Õunapuu. Sõnalist nalja pakkus Kärla mees Ülo Kannisto.
Suured tänud laadakorralduse eest Paadla Kandi Seltsile. Väga tore koostöö oli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar