Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 31. oktoober 2011

Tuhlipäev Paadlas

Pühapäeval, 30. oktoobril kogunes paarkümmend huvilist Paadla viljaaita, et kuulata-rääkida kartulist. Idee algatajad on aktiivsed Paevere küla naised eesotsas Talu Endla ja Altmets Helgiga. Kuidas ja missugust kartulit kasvatada? Missuguseid toite kartulist valmistada? Mida vahvat saab kartulist teha? Need küsimused leidsid pühapäeval ka vastused.
Kartuli kasvatamisest ja erinevatest kartulisortidest rääkis Veeve Kaasik. Toiteväärtusi ja valmistamisviise tutvustas Eve Kärblane. Peaaegu iga tuhlipäeval osaleja oli kodust kaasa toonud teistele maitsmiseks huvitavaid ja väga maitsvaid kartulist valmistatud roogasid. Ka ilu peale oli mõeldud - Kiira oli kaasa toonud väga uhked kartulikorvikesed.
Näha sai ka ilusaid sügisandidest tehtud kompositsioone. Kas teate, et vahtralehtedest saab väga uhkeid roose valmistada? Ranna Tiia valmistas niimoodi terve kimbu, väga ilus sai. Sinika ehitas kandikule terve taluõue, kus isegi kena rinnakas perenaine ringi tatsas. Imetleda sai ka suuri kartuleid, suurim neist kaalus 607 g.
Olen väga rahul, et viitsisin end pühapäeva hommikul kodust välja ajada ja sain osa toredast tuhlipäevast.
Fotod Maive Õispuu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar