Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 4. detsember 2017

Kerge ja kadripäevane koorilaulupäev

Tervituse koorilauljatele esitasid muusikalises vormis kooride dirigendid
Kadripäeval sai Kärla rahvamajas teoks traditsiooniline Saare maakonna koorilaulupäev, seekord kergemuusikaga ja kadripäevane. Õhtune koosviibimine algas tantsulise ja laululise õpitoaga.
Õpitoas on tegevus täies hoos
Laulja keha aitas soojaks liigutada Inspira tantsuõpetaja Inge Jalakas ning hääle seadis õigesse paika koorijuht Anita Kangur. Ligi poolteist tundi kestnud tõeliselt kuum õpituba pakkus lauljatele palju elevust.
Ühislaulu "Ai-ai-ai" liikumisõpetus
Pooletunnine hingetõmbeaeg kulus kõigile marjaks ära - mõni jahutas end värske õhu käes, mõni nautis kohvikus pakutavaid hõrgutisi, peaaegu kõik kasutasid bändiruumi ja lihvisid etteastet. 
Kell 21 algas kooride kontsert, mis lõppes ühislaulu ja -tantsuga "Ai-ai-ai". Tantsu jagus koorilauljate esituses kogu järgnevaks peoõhtuks, mida ilmestas oma muusikaga Taniel Vares.
Kuula, mis on kadril öelda

Mõista, mõista mõistatusi
Peo keskpaigas saabusid koorilauljate tublidust ja nutikust mõõtma kadrid, kelle eestvedamisel lauldi, tantsiti ja lahendati mõistatusi.
Tundub nii, et kadrid on pererahvaga väga rahul
Oli väga lahe koorilauljate kokkusaamine, tänud selle eest nii osalejatele kui läbiviijatele: maestro Veikko Lehto, tantsuõpetaja Inge Jalakas, Kärla külakoor ja Anita Kangur, segakoorid Muhust (Leena Peegel), Lümandast (Ülle Reinsoo), Kihelkonnalt ja Mustjala Mustel (Imbi Kolk) ning Valjala Waldia (Inga Rand), lauluselts Lyra (Anita) ja naiskoorid Kargell (Ülle Vallaste), Karita ning Piret (Marika Mets). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar