Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 16. juuni 2015

AjaLõim ja Kodutee

Laupäev, 13. juuni oli tantsupidude päev.
Tantsupeolised:
Erik, LauraRiin, Oliver, Mathias, Iko, Rosette, Mirit, Gert Marol, Tiffani ja Janell
ning Maiu, Rita ja Sirje
Kõige varem läksid kodust teele meie lasteaialapsed. Istusid bussi ja sõitsid Haapsallu, et osaleda III vabariiklikul eelkooliealiste laste tantsupeol "Kodutee".  Kui uskuda meediat, siis tantsulapsi sai kokku umbes 1500, nende seas kolm rühmatäit lapsi Saaremaalt - Kärlalt, Kuressaare Pargi lasteaiast ja Valjalast. Tantsupeo jaoks õppisime kodus selgeks "Otsimise loo" ning ava- ja lõputantsu. See avatants oli päris keeruline, joonistega :-) Tuli vastamisi viirgudes kokku-lahku kõndida, siis sõõris liikuda ja seal ka kord ühtpidi, kord teistpidi kokku-lahku liikuda. Pea võis kõige selle juures päris sassi minna :-) See-eest lõputants oli hästi lihtne, ainult kasvatajad Sirje ja Rita pabistasid (vähemasti Kärlal tantsuproovides), kas nemad ikka saavad oma osa selgeks :-) Küllap me sellest veel kuuleme.

Järgmisena jõudsid tantsuproovidesse segarühma tantsijad. Kell 9 hommikul algasid Kuressaares Saaremaa 45. tantsupeo "AjaLõim" proovid. Tõmba, Jüri koos teiste segarühmadega alustas hommikul kohe Virge juhendamisel "Kosjatantsuga". Hästi läks. "Ullu Jakobi" teekonna jõudsime ka läbi käia. 
Ull Jakob :-)
Kell 10 kohtusin suurel staadionil naisrühmadega, nende seas oli loomulikult ka meie Kadaka mari. Naistega on tegelikult suhteliselt lihtne platsil tööd teha, eks ma sellepärast nad alati enda kantseldada ka võtan :-) Naiste tantsudes on palju jooniseid, millest annab vormida huvitavaid kujundeid.
Täitsa haspli ehk keripuu moodi :-)
Ja naised on hästi paindlikud - kui ikka vaja, siis muudame rühmasisese kõveriku sirgeks või vastupidi, ja suurel platsil ongi juba hoopis teine kujund. 
Ja siin siis väike haspel :-)
Kärlalt olid meie oma peol veel väikesed võimlejad - põhikooli noorema astme tütarlaste tantsurühm. Tublid tüdrukud, pidid platsil iseseisvalt ilma juhendaja kaasabita hakkama saama :-) 
Meie tüdrukud on roheliste rõngastega, Janette on kollaste rõngaste hulgas :-)
Aga ma uskusin neisse, ja lisaks teadsin, et Ragne Ketteri ja Annika emad on neil kogu aeg olemas. Tänud teile! :-)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar