Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 14. detsember 2012

Jõulude ootus

Alustan päris kuu algusest, tegelikult eelmise lõpust.
30. novembril tähistas Mustjala naisrühm oma 40. sünnipäeva. Ja kutsus mind kui kunagist juhendajat ka sünnipäevale, koos kaaslastega. Võtsingi siis Tõmba, Jüri ja Kadaka mari kaasa ning külakostiks viisime toreda 20-minutilise tantsukava. Me olime ainukesed väliskülalised, teised õnnitlejad olid kõik Mustjala oma kollektiivid - segakoor, memmede tantsurühm, näitering, käsitööring ning bänd Collection vähendatud koosseisus. Loomulikult esines sünnipäevalaps ise ka. Ja torti saime ka.
Pühapäeval, 2. detsembril käis koguduse naiskoor advendiküünlaid süütamas Valjalas, kus toimus traditsiooniline esimese advendi ühislaulmine "Laulud Jõulude ootuses". Väga armas oli, ja veidi hakkas juba tekkima jõuluootuse-tunnet ka.
3. detsembri õhtul sai meie väikeses rahvamajas kuulda muusikakooli õpilaskontserti. Kes viitsis kohale tulla, sai korraliku ülevaate esimesel poolaastal õpitust. Igaüks pidi esinema, sest tunnistusele peab saama hinde ka praktilise tegevuse ehk siis esinemise eest.
7. detsembri õhtul toimus naabrite juures Kihelkonnal III talvelaulupidu. Loomulikult osales seal ka meie külakoor. Traditsiooniliselt lauldi nii laululaval, kirikus kui rahvamajas. Ma ei saa vahetuid muljeid jagada, sest ise kohal ei käinud. Kes aga kohapeal laulmas või kuulamas käis, selle jõulutunne sai taas tugevam.
Kihelkonna laululaval. Foto Ülo Kannisto
8. detsembril pakkus meie Kadaka mari Lümanda jõululaadalistele silmailu - saime üle tüki aja tantsida mitte lihtsalt põrandal, vaid lavalaudadel. On ikka teistmoodi tunne küll... Millal küll Kärla endale sellise tantsulava saab? (See on minu jõulusoov, juba pikki aastaid). 
Kolmapäeval, sel maagilise kuupäevaga päeval, lõpetas muusikakool rahvamajas oma esimese poolaasta jõulupeoga. Jagati tunnistusi ja kingitusi ning mängiti pilli ja lauldi ka. Muusikatundidega tehti küll kuni järgmise aastani pisike paus, kuid esinema peavad lapsed veel mitmel pool.
Lisaks ülalloetletud tegemistele toimetavad päkapikud hoolsalt ka lasteaias ja koolis. Toimuvad muinasjutuhommikud ja advendihommikud. Kõige paremini saab nende tegevustega end kursis hoida lasteaia või põhikooli kodulehte külastades. 
Kaunist Jõulude ootust! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar