Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

neljapäev, 23. mai 2013

Vanatüdrukud ja kohvikujutud Kõrkkülas

Meie valla näitering sai sel hooajal hakkama kahe lühietteastega, mille esmaettekanded toimusid nn kodulaval ehk siis Kärla rahvamajas. 23. veebruaril said anekdootide baasil kokku pandud "Kohvikujuttudest" maigu need, kes külastasid Vabariigi Kohvikut. Kiiksuga lusttükk "7 vanatüdrukut" tegi oma debüüdi 28. aprillil. 19. mail said mõlemast tükist osa need, kes tulid Kõrkküla seltsimajja.
"Kohvikujutud" on näiteringi ühislooming. Lavaleseadja Jaanika otsis välja hunniku ankdoote ja üheskoos reastati nad siis etenduseks. Igaüks leidis endale tüübi, kellena ta kohvikusse tuli, üheskoos leiti vahvad kostüümid ja Jaanika hoidis proovides silma peal, et keegi nurka norutama ei jääks. Mo arust olid kohvikujutud nii Kärlal kui Kõrkkülas hästi ette kantud ja sobib väga hästi mõnel peoõhtul bändi vaheaega täitma.
Maret ja Aina on kohvikusse jõudnud
"7 vanatüdrukut" on M. Velbo poolt koolilavale kokku kirjutatud tükk. Meie näitering tegi sellest vahva kiiksuga lusttüki. Ajaliselt küll pisut lühem kui etenduseks vajalik, aga samamoodi kasutatav mõnel peoõhtul vahepalana või siis "Kohvikujuttudega" koos tervet õhtut täitev etendus. Kui Kärlal olid vanatüdrukud veel veidi ringi kobavad, siis Kõrkkülas mängiti küll täie lustiga.
Vanatüdrukud printsi kaemas
Kiidusõnad meie näiteringile ja juhendajale-lavaleseadjale Jaanika Rikkole. Rohkem pilte vaata kõrvalolevast ripploendist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar