Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 24. mai 2013

Turvapäev Kärla pargis

Sellise toreda puzzle kokkupanek oli üks ülesannetest
Täna hommikul sai meie pargist eriti turvaline koht. Kohal olid Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Eesti Punane Rist, Kaitseliit, lisaks neile veel mitmete erinevate alade esindajad, kes kõik seotud meie elu turvalisemaks muutmisega. Terve park sai katusealuseid ja maisnaid täis. Kogu selle melu kohal hõljus naiskodukaitsjate poolt valmistatava lõunasöögi aroom. 
Kell 10 algas maakonna koolide 6-ndike võistlus KEAT e Kaitse ennast ja aita teist. Võistkondi oli kohale tulnud 16, nende hulgas ka meie kooli 6-ndikud. 
Meie 6. klass: Heigo, Margerite, Maarja, Ruth, Aleks, Raul, Henry, Keith, Sander ja õp Kadriann
Kõik võistkonnad pidid läbima 18 punkti ja nendes lahendama mitmeid erinevaid ülesandeid. Üks põnevamaid oli kindlasti avariiolukorra läbielamine. 
Selline tore pöörlev auto. Aga päris-elus ei tahaks küll niimoodi rulluvas autos olla. 
Palju peamurdmist (õigemini küll sõrmede painutamist) nõudis pika toru veekindlaks muutmine. Torul oli 40 auku ja nende kinni katmiseks võis kasutada 8 kätt. Kui katsetusaeg täis sai, siis valati torusse vett ja kohe sai näha, kuidas vett katmata aukudest pritsima hakkas. 
Kella kaheks sai võistlus läbi ja algasid turvapäeva demo-esinemised. Koerteklubi esitles meile koerte kuulekust. Politsei näitas kaitsevarustust. Päästjad tegid kõigile piltlikult selgeks, mis juhtub, kui põlevat õli püüda veega kustutada. 
Päev lõppes osalenud 6-ndike premeerimisega. Üldvõidu viis koju Salme põhikooli 6. klass, kuid teadmisi võitsid juurde kindlasti kõik osalejad. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar