Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 3. veebruar 2015

Küünlapäeva mõtisklus

Küünlapäeva nimetati saartel ka viimaseks jõulupühaks, algas kevade ootus ja ettevalmistus uueks tööhooajaks. Kärlalt on kirja pandud, et "küünlapäe oli püha, selleks oiti üks vints õlut jõulust". Küünlapäeva on peetud naiste pühaks, küünlapuna joomine andis suveks tervise, kaitses sääskede ja teiste söödikute nuhtluse eest. Ansekülas soovitati küünlapäeval pea siledaks kammida ja õlut juua, siis seista juuksed sui siledad ja pale punane. Sellised vanarahva tarkused siis küünlapäevast. 
Käsikelladega musitseerivad Ruth, Margerite, Kaisa ja Triinu-Liis
Kärla rahvamaja pakkus koos muusikakooli vanema astme õpilastega võimaluse kuulata küünlapäeva õhtul head muusikat ja mõtisklusi elust ning rüübata veidi punast sooja jooki. Seda võimalust kasutas vähe külastajaid, aga need vähesed, kes kohal olid, said tõeliselt hea kontserdi osaliseks. Aitäh teile, kes leidsite aega oma kibekiirete toimetamiste kõrvalt tulla rahvamajja! Suur ja soe tänu ka noortele muusikategijatele ja sõnameister Maretile. Kena ja terviklik kava sai.
peaaegu kõik esinejad mahtusid pildile
Kontserdil sai kuulata käsikellasid, väikekandleid, plokkflööte ja kitarre. Suured tänud juhendajatele - Ülle, Imbi, Marika. Sellist musitseerimist võib teinekordki katsetada :-)
Väikeskanneldel sõrmistejad Kaisa, Triinu-Liis, Eva ja Victoria

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar