Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 12. juuli 2011

Maa ja ilm

Meie käisime tantsupeol :-)

Tantsupeost on nüüd nädalapäevad möödas ja aeg mõned muljed kirja panna. Kasutan kirjutisi nii laste- kui neidude rühma tantsupeo märkmikest. Kahjuks ei saa nende joonistusi siia panna, need on ka väga vahvad :-)

Esmaspäev, 27.06.
Neiud: Läksime praamiga üle mere. KG ja SÜG jäid praamist maha (mwhah-haa). Sander on ka Rootsi kruiisil. Esimene tantsutrenn toimus Wismari staadionil, kus meid võttis vastu valge plats. Tekkis tunne, et on jõulud, kuid kahjuks ei olnud see lumi, vaid pappel. Esimene päev oli päris normaalne. Tegelikult oli põnev aasta aega õpitud tantsu teist moodi teha. Paplituustakad ja kuumus olid ainukesed negatiivsed asjad selle päeva juures. Tallinna liiklus on harjumatult tihe, kuid saab hakkama. Lasterühm: Siin on üsnagi lahe. Mõnikord "hullub" mõni meie seltskonnast. Loodan, et nii lõbusaks ka jääb. Täna oli rampväsitav päev. Aga saime vähemalt polka-põimiku joonise selgeks. Joonas pesi jalad ära!


Teisipäev, 28.06. Lasterühm: Margus on elu-lahe! Ta laulud on lahedad. Siiamaani on kõik normaalne olnud, aga loodan, et läheb paremaks Neiud: Pole veel kuskilt Swedbanki automaati ka leidnud. Aga muidu on kõik väga vahva ja naerda saab ka kenasti nende pliksidega. Tundub, et elasin päeva üle, nii et ootan juba uut töörohket päeva.

Kolmapäev, 29.06. Neiud: Kolmapäev oli kõige raskem, jõudsime alles pärast 22.00 kooli. Midagi erku nagu ei meenugi vist ... Ah õigus! Rauno kiitis meie säärejooksu ning ütles, et me oleme eesti kõige ilusamad neiud. Kõige hullem oli palavus, aga jah, ega ma rohkem mäletagi... Rauno ja Madli ruulivad. LIKE! Lasterühm: Täna oli suht lühike päev võrreldes teiste päevadega. Kõht oli vahepeal tühi. Keegi süüa ka ei toond. Kui süüa saime, oli see hernesupp, mida keegi ei söönd. Siin on tegelikult lahe olnud. Ma olen väsinud, aga rõõmus. Ma tantsin lahedalt. Me käisime täna 7-kohalise jalgrattaga sõitmas. Pigem COBIga. Praegu aga peame magama minema.
Neljapäev, 30.06. Täna tehti kõik tantsud 2x läbi ja kiideti kõiki. Edgar suudab 20mne sekundiga läbi vaadata saate "60 sekundit". Savisaar, kes siis veel!

Reedel algas juba pidu. Hommikul oli peaproov-etendus ja õhtul avamine ning I kontsert. Õhtul hilja koolimajja jõudes olid lasterühma tantsijad nii tublid ja pesid ise oma pluusid ning sukapöised puhtaks! Laupäeval oli meil aega kinos käia ja shopata. Vaatasin meie noorte pidu mitme kandi pealt. Ilus pidu sai. Kahjutunne tekkis vaid, et publikule jäid nägemata mustrid, mis tekkisid ühest joonisest teise minnes. Lõpujoonist näidati küll ekraanilt, aga ka see ei andnud terviklikku pilti. Häiris, et tantsuplats oli kahe erineva pinnasega. Väga häiris, et osa publikust siiberdas terve etenduse aja edasi-tagasi.

Neiud: RONGKÄIK oli mega lahe. Nii tore oli inimestele naeratada ja lehvitada. Kärla! plaks-plaks-plaks! Kärla! plaks-plaks-plaks! Kärla! plaks-plaks-plaks! Kärla Triip! TANTSUPIDU ON ÄGE!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar