Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

teisipäev, 5. juuli 2011

Jaaniõhtu

Kaks kord aastas ea põli, jaanipä ja nelipühi.
Nii laulsid kunagi ammustel aegadel Kärla moonamehed. Jaanipäev oli helge püha - tuli, kiik, laul, tants, ja seda kõike varavalgeni, mil Hämarik ja Koit omavahel kokku saavad. Kärla pargis said sel jaanilaupäeval kokku meie vallavalitsus/volikogu ja noorte osaluskogu, et omavahel mõõtu võtta pallimängus ja rahvuslikel aladel.
Võrkpallimängus olid osavamad noored, kõik kolm geimivõitu kuulusid neile. Saapaviskes saavutas meeskondliku edumaa kogenum võistkond: vallavalitsus/volikogu sai kirja 76,4m ja noored 65,5m. Kõige kaugemale viskas saabast Koit Voojärv - 15,4m, noortest oli parim Janar Tänak - 13,2m. Palju elevust pakkus munaloopimine. Kumbki võistkond pani välja 2 paari. Parima tulemuse saavutasid Koit Voojärv-Margus Õunpuu, kes suutsid muna tervena püüda 19,2m kauguselt. "Vanakeste" võistkond kogus kahe paari peale kokku meetreid 29,2m. Noorematest oli parem paar Janno Õunpuu-Janar Tänak 14,6meetriga ja võistkondlikult visati kokku 25,8m. Viimane nn rahvuslik ala oli meeskondlik suusatamine. Siin saavutas ülisuure edumaaga parema positsiooni vallavalitsus/volikogu. Aga nemad on omavahelist koostööd ka palju kauem harjutanud. Kärla Noorte Osaluskogu (KNOK) loodi alles sellel kevadel :-) Stiilinäited suusatamisest:
Kell 21.30 süüdati Presidendi Võidutulest jaanilõke ja rahvast tantsitas suurepärane Audru Jõelaevanduse Punt. Jaanipäeval süüdati samast Võidutule leegikesest jaanilõkked Kõrkkülas ja Käeslas ning päev hiljem veel Paeveres ja Sõmera külaplatsil.
Fotod Katariina Õunpuu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar