Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

neljapäev, 21. juuni 2012

Kärla valla näiteringi esietendused

meelitasid rahvamajja rohkearvuliselt publikut. Ja seda nii esimesel kui ka teisel esietendusel. Isegi nii palju, et mõni huviline oli ruumipuuduse tõttu sunnitud ukse taha jääma. Näha sellist publikuhulka oli tõeliselt meeldiv. Kahju muidugi, et etendusele mittepääsenud külastaja sai nii pahaseks, et otsustas enam mitte tulla. Tule ikka, ja tule osale kõikides ettevõtmistes, mida Kärla rahvamajas tehakse. Ole aktiivne kaasalööja kultuurisündmustes, siis võib-olla märkavad ka tähtsad otsustajad, kui viletsas olukorras on ikkagi meie valla ainus rahvamaja. Et meil ei olegi korralikku saali, rääkimata lavast, kuhu sobiks kutsuda ka külalisesinejaid. Ja üldse ei julge mainida, et meie majas ei ole WC-d, tuleb leppida kuivkäimla olemasolu ja lõhnabuketiga :-)
Teisel esietendusel olin ma taas ka ise kohal. Pidin täitma tähtsat helitehniku rolli ja seetõttu ei näinud etendust saali poolt. Aga lava tahagi tundus, et näitlejad arenevad iga korraga ja lähevad järjest paremaks. Eks sellist väikest esinemisnärvi on ikka tunda, ja mõni lõiguke tekstist ununeb. Aga juba osatakse üksteist kuulata ja aidata. Selle lühikese ajaga, mis näitering koos on käinud (esimene kokkusaamine toimus veebruarikuu lõpus), on nad teinud väga tublit tööd.
Suured tänud teile, Kärla valla näitering - lavastaja Jaanika Rikko, lavakujundaja Laide Pugi, dekoratsioonide meister Riho Mesila ja näitlejad Jüri Tõru, Maret Metsmaa, Henrika Trave, Argo Maidle, Aina Aavik, Liivia Nahkur, Vaido Luks, Sinika Kabi. Mats lember, Mihkel Koppel, Tiina Adamson ja Jaak Torri. Edu!
Järgmine etendus toimub 17. juulil Kõrkküla seltsimajas. Tulge vaatama!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar