Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

neljapäev, 7. juuni 2012

Näitering on sündinud

Eelmisel reedel, 1. juunil, toimus Kärla rahvamajas ajalooline sündmus - väikese rahvamaja veel väiksemal laval andis valitud publikule proovietenduse meie valla näitering. Kõik oli nagu päris etendusel - näitlejad pisut ärevil, publik saalis heatahtlikult ootamas. Täpselt kell 20 kõlas lustmängu "Mats von Kartohvel" avamuusika. Algus oli võib-olla veidi konarlik ja kuskil vahepeal läks ka mõni tekstijupp kaduma, aga kõik sujus, sai hoo sisse ja lõpp oli juba väga hea. Publik elas lavaltoimuvale väga heatahtlikult kaasa, naeris ja plaksutas õigetes kohtades :-)
Lisaks iga näitleja kutsutud külalis(t)ele vaatas oma kogenud lavastajasilmaga meie näitemängu Tõnis Kipper. Loomulikult jagas ta omi mõtteid pärast ka lavastaja Jaanika Rikko ja näitlejatega. Andis nõu ning osutas mõnedele kitsaskohtadele (lava eesriie oleks väga vajalik).  Tõnis oli ka see, kes ütles, et me võime nüüd kindlalt oma ajalooraamatutesse kirjutada, et Kärlal sündis 1. juunil 2012 näitering. Tema arvates oli see täiesti arvestatav ettevõtmine. Ja Tõnise sõnadel on lavastamise koha pealt väga palju kaalu. Aitäh talle selle eest!
14. ja 19. juunil toimuvatele esietendustele ootame eriti oma valla inimesi vaatama  ja kaasa elama meie noorukese näiteringi esimestele lavasammudele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar