Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 14. märts 2014

Lootus on rohkem kui lohutus

Kolmapäeval kutsus põhikooli emakeele õpetaja Ene Heinmets mind kooli etlejate konkurssi kuulama ja koos raamatukogu Kaie ning vallavanema Tiinaga parimaid lugejaid välja noppima. Eelmise aasta kogemustest lähtudes teadsin, et tasub minna, saab positiivse emotsiooni. 
Etlejad jagunesid kolme vanusegruppi. Alustasid kõige nooremad ehk siis I-III klassi lapsed. Kõigil olid salmid peas, hääl olemas ja ettekanne arusaadav. Ilmekust oli ka. Parimaks etlejaks kuulutasime Darelyan Pähni III klassist, samuti tunnustasime Karl-Reedik Mändari ja Karl Kivi esinemist. 
Keskmise vanusegrupi moodustasid IV-VI klassi õpilased. Lugemiseks oli valitud päris huvitavat materjali. Selle grupi märksõnaks sai "kiirus", sest enamus püüdis oma lugemise hästi kähku ära teha. No päris vuristamiseks ka ei läinud, nii et hindajad jõudsid ikka oma märkmed paberile panna. Parimaks lugejaks kuulutasime Karis Kivi IV klassist, kes sai ka publiku lemmikuks. Lisaks temale said tunnustatud Triinu-Liis Torri ja Regor Konts. 
Etlemise lõpetasid VII-IX klassi õpilased. Väga põnev vanusegrupp ja hea tekstivalik. Õpetaja Ene käest infot pinnides saime teada, et iga etleja valis endale ise teksti, mida ette kanda. Tublid, sest esindatud olid minu lemmikud Kareva, Runnel, Kaplinski, Alver. Kas nad tegelikult ka kõike mõistsid, mida ette lugesid, pole hetkel tähtis. Ühtlaselt head olid kõik, nii et meie hindajatena tekitasime omavahel arutelu ja jõudsime kokkuleppele, et sel aastal oli parim lugeja Laura Arge IX klassist. Tunnustatud said veel Krõõt Saar ja Raul Vahter. 
Lisaks žürii poolt tunnustatutele märkas põhikool II klassi omaloominguliste luuletuste lugejaid, vallamaja poolt sai kingituse Lisandra Tamm, raamatukogu poolt Darelyan Pähn ja rahvamaja poolt Oskar Kirs. Oskari poolt loetud luuletuse rida on ka selle loo pealkirjaks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar