Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

esmaspäev, 18. mai 2015

Poisterühm rahvatantsufestivalil

Meie poisterühm enne etteastet Kose kultuurikeskuse suurel laval:
Märten, Alfred, Kairo, Ranek, Raiko, Hans-Hendrik, Sten Martin ja Egert
Nädalavahetusel võtsin meie 1.-2. klassi poisterühmaga ette reisi Kosele, kus toimus X koolinoorte rahvatantsufestival. Festival sai kümmekond aastat tagasi alguse Pelgulinna koolis. Algselt toimusid kokkusaamised Tallinnas, aga siis hakati käima külakorda. Eelmisel aastal toimus festival näiteks Haapsalus. Lisaks kontsertidel esinemisele pakutakse festivali raames palju erinevaid tegevusi mitmesugustes töötubades.
Poisterühm proovis 
Meie ajakava oli esimesel päeval päris tihe. Kuna kontserdikava lugedes selgus, et ka Pärnumaa poisterühm Hallid Sõnnid teevad "Pulgatantsu", siis otsusasime nende juhendaja Teet Killinguga poisid korraga lavale panna. See oli tore ettevõtmine ja esinemine läks väga hästi korda. 
Pulgatants lavalt vaadatuna
Siinkohal kiidan poisse ka väljaspool esinemist - nad vaatasid kaks tundi kestnud rahvatantsukontserti haruldaselt rahulikult :-) Käitusid väga väärikalt :-) 
Pulgatants rahva poolt vaadatuna
Teise päeva hommikul käisime hommikuvõimlemise tunnis ja kuna ilm oli väga kena, siis veetsime oma vaba aja õues ringi joostes. 
Poiste mängud - suitsuangerja püüdmine :-)
Teine kontsert toimus õues, Kose laululaval. Sellel kontserdil esitas meie poisterühm omaloomingulise tantsu "Poiste mängud". Tubli esitus, Virge on rahul. 
Poiste mängud - konnatants
Suure aitäh ütlen ka meie kahele Kaiele - Märteni ja Sten Martini emadele, kes sel reisil olid emaks kõigile poistele. Me saime väga hästi hakkama. Ka bussijuht Silver ja meie teine reisikaaslane noorterühm Öieti olid toredad. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar