Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

kolmapäev, 10. veebruar 2016

Oli vastlapäev

Sel aastal ei tahtnud ilmataat meile vastlaliu jaoks kelgumäge lumega katta. Seetõttu tuli seda teha veidi teistmoodi, sest rahvakombeid peab ju ikka aus hoidma. 
Esmaspäeva õhtul mängis segarühm Tõmba, Jüri pärast päris pikkade tantsusammude tegemist noolemängu. Suurema skoori ehk pikema liu saamiseks tehti esimene viskering oma tavalise viskekäega ja teine viskering siis teise käega. Päris põnev oli, sest nii mõnigi sai vähemkasutatava käega visates hoopis suurema skoori. Üheskoos otsustati teha vastlapäevane väljakutse ka näiteseltskonnale, kes kohtus vastlapäeva õhtul. Näiteseltskond võttis väljakutse vastu ja tegi ka omad visked korralikult ära. Mõlemal kollektiivil oli vastavatel õhtutel kohal 10 tegelast, nii et kokkuvõtteid on lihtne teha, ei pea mingeid kvoote arvutama :-) Ja siit tulevad nüüd tulemused. 
Pikema liu ehk suurema skoori viskas kamba peale kokku näiteseltskond. Parimad skoorid kahe vooru peale kokku olid näiteseltskonnast Jüril (73) ja segarühmast Rihol (64). Kusjuures mõlemad on oma kollektiivis ainukesed vasakukäelised ja mõlemad viskasid parema käega pisut paremini. Ühe vooru parimad skoorid olid näiteseltskonnast Liivial (42) ja segarühmast Taavil (40). Ja et statistika oleks täielik, siis nemad paremakäelistena viskasid vasaku käega umbes poole vähem punkte :-) 
Vot selline vastlaliug siis sel aastal. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar