Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 5. aprill 2016

Paadla Kandi Seltsi toimetamised lastega ja lastele

19. märtsil, trotsides lumetuisust päeva, valmistasid tublid isad Rain, Eero ja Aivo koos lastega lindudele pesakaste. Külaväljaku kaskedest sai pea igaüks endale külge väikese majakese, kuhu ootame sulelisi külalisi. Üks pesakastidest leidis aukoha ka Kõrkküla seltsimaja juures kase otsas. Nüüd jääb üle loota, et vastvalminud korterid lõunamaalt saabuvale linnurahvale ka meelepäraseks osutuvad.
Öö seltsimajas
25. märtsi õhtul kogunesid lapsed taas õhtut ja ööd veetma Kõrkküla seltsimajas. Pärast magamispesade valmis sättimist arutasime üheskoos eesootava programmi läbi.
Lauri ja Rasmus konrollpunktis
Virge oli õues ette valmistanud maastikumängu, talle tulid appi Margerite ja Maret. Kaks tüdrukute ja üks poiste võistkond asusid kaardi järgi kontrollpunkte üles otsima. Kontrollpunktides ette tulevad ülesanded olid kõigile jõukohased. Poiste võistkond küll loobus patsipunumisest, sest see olla plikade oskus, kuid laulusõnade äraarvamises tegid tüdrukutele pähe. Maasikumäng lõppes seltsimajas plastikmunade täpsusvisetega.
Munad karpi
Kõik meie kolm võistkonda saavutasid auhinnalised kohad ning preemiakommid rändasid võistlejate põske. 
Pärast maastikumängu läksid tüdrukud kööki. Valmisvarutud toiduainetest tuli hea perenaise kombel midagi söödavat teha. Tüdrukud said ülesandega hästi hakkama, söök oli maitsev. Õhtusöögilaualt ei puudunud ka Marcuse ema poolt küpsetatud traditsiooniline kringel. 
Õhtusöögile järgnes rahvastepalli lahing. Mängisime õigete reeglite järgi ja tegime ka omi reegleid. Mängijatele andsime kaks "elu", kaptenile koguni kolm. Sedajagu kestis mäng kauem ja pingutamist oli ka rohkem.
Tüdrukud meisterdamas: Lisandra, Darelyan, Gabriela, Liisi ja Lucia
Seejärel tuli meisterdamise tund. Aprillikuus toimub seltsimajas eakate kevadpidu. Tüdrukud lasid kätel ja fantaasial lennata, et peoruum kena saaks. Osavate käte abil saigi seltsimaja saal kevadiselt rõõmsa väljanägemise. Kuni tüdrukud meisterdasid, pidid poisid oma energiat veidi tagasi hoidma, et meisterdajaid mitte segada. Eks nad siis nohistasid oma nutitelefonides midagi teha.
Marcus, Lauri ja Rasmus
Poiste vaoshoitus sai pärjatud röökimisminutitega. Lubatud 10 minuti asemel jätkus neil jaksu vaevalt viis, siis oli röökijatel toss väljas. Südaööl oli traditsiooniline tondijutu lugemise aeg. Küünlavalgel sai ette loetud "Vahetatud laps" Vanapagana lugude sarjast. Vaikus saabus koos öörahuga kell kaks öösel. Uni oli kõigil hea.
Unise peaga ei pruugi jalad õigeid tenniseid leida
Uus päev algas kell 9 hommikul. Kiire hommikusöök, saalikaunistustele veel viimane viimistlus ja siis algas kodutee.
Päike ikka paistma jääb
Aitäh, Virge Varilepp, Margerite Mesila ja Anneli Mesila. Täname ka Lääne-Saare valda projekti rahalise toetamise eest. 
Maret Metsmaa
Paadla Kandi Selts

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar