Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

teisipäev, 25. juuni 2013

Jaanid möödas

Selleks aastaks on siis jaanidega ühel pool ja hakkame valmistuma jõuludeks :-) Avalikud jaanilõkked süüdati meil mitmes külas, jõudsin korraks läbi astuda Kõrkküla jaaniplatsilt, nautisin sooja õhtut hea seltskonnaga Paeveres Ruunakoplis ja loomulikult veetsin kogu jaanilaupäeva Kärla pargis.

KÕRKKÜLAS süüdati lõke reede õhtul. Külainimesed said kokku, ajasid juttu, maitsesid Kipi Jüri õlut ning tegid mõne tantsusammu ikka ka. Hea algus Jaani tulekuks sai tehtud.


PAEVERE RUUNAKOPLIS oodati jaanitulelisi laupäeva õhtul. Kui meie kohale jõudsime, kamandas Sinika meid kohe õhupüssist märki laskma ja nii ta siis minema hakkaski. Loomulikult võrdlesid Paevere ja Kogula küla omavahel sportlikke võimeid. Seekord oli parim Kogula, nii võrkpallimängus kui köieveos. Kuna väga aktiivselt osales sel jaanitulel Vennati küla rahvas, siis sai köieveo võitja võimaluse ka nendega jõudu katsuda. Võitis Vennati ja sai auhinnaks järgmise aasta jaaniõhtu korraldamise. Väga tore! Veel visati saabast ja rippuvasse anumasse kive ning tehti muudki toredat.

Jaanilaupäeval oli huvilisel ja tõelisel jaanifännil hea võimalus osaleda päeval KÄRLA PARGIS sportlikel jõukatsumistel ning õhtul jaanipeol.
Hommikul sai alguse Kärla valla II jaaniturniir võrkpallis. Osalemas oli küll vaid 3 võistkonda, aga see-eest ka meie valla parimad. Võidu noppis noorte võistkond, teise koha Kuuse küla ja meie valla kolmandateks sai Kõrkküla esindus.
Jaaniturniir on täies hoos.
Pärastlõunal tegime algust jaanimängudega rahvuslikel spordialadel. Oodatud olid seltskonnad, kus pidi olema vähemalt üks kuni 13-aastane isik, üks naisisik vanuses 13+ ja üks meesisik vanuses 13+. Võistkonnas võis olla ka rohkem võistlejaid, kuid arvestusse läksid vaid parimad tulemused. Registreerus 6 seltskonda 29 võistlejaga: Jõempa Santa Maria, Kärla Valli baar, Käesla, Kõrkküla, Paevere ja Paiküla esindused. Alustati soojendusharjutusega. Seltskonna ülesandeks oli moodustada kujund, kus teatud arv kehaosi pidi maapinnaga ühenduses olema. Kõik said lihtsalt suurepäraselt hakkama.
Harjutust sooritab Paiküla tiim
Üldse võisteldi viiel alal. Individuaaljärjestust alade kaupa saad uurida kõrvalolevast ripploendist. Alustasime vankriratta veeretamisega. Ega see polegi nii lihtne, kui kõrvalt vaadates tundub. Kui ratas ikka tahab põõsasse veereda, siis ta seda ka teeb. Päeva parima tulemuse ja meie pargi rekordi veeretas Ole Leemet Jõempa külast - 30 meetrit ja 90 cm (möödunud aastal oli parim tulemus Jaak Torril -  23 m 74 cm). Seltskondadest sai parima tulemuse Jõempa Santa Maria, talle järgnesid Kärla Valli baar, Kõrkküla, Paevere, Paiküla ja Käesla.
Saapaviskes sai päeva parima tulemuse Sulev Tänav Kärla Valli baarist - 14 m 39 cm. Kuni 13-aastastest sekundeeris talle Karl-Erik Tänav, kes väiksema saapa lennutas 15 m 15 cm kaugusele. Ala üldvõidu sai Kärla Valli baar, talle järgnesid Paevere, Jõempa, Käesla, Kõrkküla ja Paiküla. Ühe viskeala sooritasime veel, selleks oli luuavise. Harry Potteriks sai Sulev Tänav, kes lennutas luua stiilselt 26 meetri kaugusele. Parim luualennutaja seltskond oli Kärla Valli baar, järgnesid Paevere, Kõrkküla, Jõempa, Käesla ja Paiküla. 
Kotisjooksu tegime ka. Pilleliis Leemet Jõempa külast läbis kuni 13-aastastest raja kõige kiiremini. Vanemas vanuseklassis oli meesisikutest tegija Vaido Luks Kõrkkülast ja naisisikutest Johanna Arak Jõempast.
Mats ja Riho startisid
Üldkokkuvõttes oli parim kotisjooksu tiim Käesla, talle järgnesid Kõrkküla, Kärla Valli baar, Paiküla, Jõempa ja Paevere.
Üks meeskondlik ala oli meil ka, nimelt kolme-jala-jooks.  Kuidas keegi seda sooritas, oli seltskonna vaba valik, ainuke nõue oli, et osalema peab 3 liiget ja korraga tohib maas olla vaid 3 jalga.
Valli baari lähteasend
Kiireim sel alal oli Kõrkküla tiim, talle järgnesid Paevere, Kärla Valli baar, Jõempa Santa Maria ja Käesla.  

Kärla jaanimängude võitjaks kuulutasime Kärla Valli baari seltskonna 25 punktiga.
Seltskonda kuulusid Karl-Erik, Kaisa ja Sulev Tänav, Meriliis Varilepp, Villi Pihl ning Marko Uussaar.
II koht - Kõrkküla 21 punktiga: Robert ja Vaido Luks, Maret Metsmaa, Lisandra ja Aivo Roos, Kessu-Liis Koppel ja Cathy-Marii Ronk.
III koht - Paevere 19 punktiga. Võistlesid Margerite ja Riho Mesila, Sinika Kabi ja Mats Lember
 

IV koht - Jõempa Santa Maria 18 punktiga.
Tiimis olid Pilleliis, Ingrid ja Ole Leemet, Gustav ja Johanna Arak ning Jakob Olop.
 

V koht - Käesla 14 punktiga. Ühes võistlesid Timo Tarkmees, Bret-Maria Rikko ja Sander Heinla.  
 
VI koht - Paiküla 8 punktiga: Janell, Kaire ja Ülar Tänak.
Need on meie valla kuus parimat küla :-))))

2 kommentaari:

  1. Pisuke parandus Jõempa meeskonna liikmed olid Johanna ja Gustav Arak ning Jakob Olop.

    VastaKustuta