Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 25. august 2014

Tallinna Salme teater Kõrkkülas

10. augustil külastas Kõrkküla seltsimaja Salme kultuurikeskuse Teater. Külakostiks tõid nad kaasa etenduse "Minu neli naljakat tütart". See lavalugu on publikut Salme Teatri esituses rõõmustanud juba aastast 1995. Kõige esimese versiooni Eesti algupärasest loost tõi lavale Aime Lutsar. Vastavalt ajastute kulgemisele on paljudest traagilistest joontest saanud koomilised. Uus ehk praegune versioon on lavalaudadele toodud 2011. aastal Marko Lillemägi lavastajakäe all. See on tõeliselt meeleolukas komöödia, autoriks märgitud Ardi Liives.
Reporter Mait, ilus õde Pille, ema ja ilusaks saanud õde Enna
Tegevus toimub ühes väikeses Eesti aedlinnas, ühes mitte väga väikeses perekonnas ühe päeva jooksul. Ema ja tema neli naljakat tütart, kohaliku raadio tuntud reporter Mait ja vanapoisist majaperemees härra Kägu. Mõne tunni jooksul pöördub väikelinna argihallus emotsionaalseks lõbusõiduks. Kõik senised tõed ja tõekspidamised seatakse kahtluse alla ja kogu perekondlik vaikelu mängitakse uute reeglite järgi ringi. Ning päeva lõpuks jääb emal üle öelda vaid: "Kasvata sina oma lapsi paremini!" 
Siin on kogu seltskond laval ning härra Kägu teeb oma viimase kosimise :-)
See oli väga hästi mängitud tükk. Näitlejad olid enda jaoks oma tegelaskujud väga selgeks mõelnud. Oli väga värvikaid tegelasi, oli veidi tagasihoidlikumaid. Aga igaühel oli oma karakter ja see oli otsast lõpuni kantud. Vaatajad jäid väga rahule. Ja kuna mul oli aega pärast etendust ka näitlejatega vestelda, siis võin öelda, et nemad jäid publikuga ka väga rahule. Nende arvates oli väga soe ja vastuvõtlik publik, oli lahe mängida. Aitäh salmekatele tulemast. Oli meeleolukas pühapäevane pärastlõuna. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar