Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 25. august 2014

Triibuline käsitöönäitus

Need kaks Kärla triipu on kootud üle 100 aastat tagasi Kõrkküla kandis. Punane seelik on kootud Maret Metsmaa vaarema poolt leerikuueks. Rohelise seeliku tegi Viivi Suurna vanaema pulmakuueks. 
Eelmisel kevadel sai üle mitme aasta(kümne) vallamaja saalis üles pandud käsitöönäitus. Väga hästi läks korda. Oli palju meistreid, kes oma tööd raatsisid vaatamiseks välja panna. Neid oli isegi nii palju, et vallamaja saal jäi kitsaks :-) Kui üks algatus on hästi korda läinud, siis tuleb seda jätkata. Sel aastal otsustasime käsitööringi eestvedajate Annika Pihli ja Maret Reiga, et korraldame näituse Kärla Triibu ajal. Siis on uudistajaid rohkem ja võimalus kasutada rahvamaja saali. Arvasime, et kõrvuti praeguste käsitöötegijatega võiks välja tuua ka pisut varasemate aastate käsitööd. Suureks abiks oli nende eksponaatide kohaletoimetamises Maret Metsmaa. Näitus sai kena, väga kena. 
Oma töid raatsisid näitusele väljapanemiseks anda Annika Pihl, Piret Juht, Riina Kirs, Ülle Saarem, Maret Rei, Helje Lihulinn, Vilma Tiirik, Pille Tänak, Kaie Niit ja "Aida Ehe" - Lija ning Taavi Klein ja Reena Kala. 
Heegeldatud voodikate, meister Reena Kala. 
Värviküllane vöökardin, kudujateks Kaie Niit, Annika Pihl, Riina Kirs, Virge Varilepp ja Maret Rei. 
Riina Kirsi ehted. 

"Sussiriiul". Pättide tikkijateks Riina Kirs ja Ülle Saarem. Uhke tordialuse meister on Meelis Sepp. 

Vana ja väärikat käsitööd sai täis teine pool saalist. Vanavara hoidjateks on Viivi Suurna, Linda Kesküla, Liia Rand, Palmi ja Eveli Leppik, Leili Mesila, Maret Metsmaa, Maret Toop, Mall Luhila ja Meelis Sepp. Kindlasti leidub meie-teie kodudes palju toredat käsitööd, mida teinud vanaemade-vanaisade nobedad näpud. Andke julgesti mulle rahvamajja teada. Ma tean kedagi, kes tahab vana käsitööd pildistada ja talletada .-)  
Selle uhke ristpistes seinavaiba on teinud Õie Sepp. Majakeste meistriks oli Arvo Kesküla. 
Niisuguseid vahvaid postkaartidest karbikesi meisterdati 1970 ndatel aastatel. Selle laeka meister oli Salme Tänak. 
Selle uhke pitsilise voodikatte heegeldas Antonina Talu u 100 aastat tagasi. 
Rohkem pilte näituselt vaata kõrvalolevast ripploendist. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar