Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 4. august 2014

Tegusad


Eelmisel suvel oli koolinoortel võimalus osaleda Paadla Kandi Seltsi suveprojektis "Tegusad kolmapäevad". Hommikupoolikuti paar tundi kasulikku ja töist tegevust, pärastlõunati veidi meelelahutust. Viis kolmapäeva juulikuus möödusid nagu lennates ja projekti lõppedes jäi õhku mõte, et järgmisel aastal jälle. Sel kevadel istusid Maret, Virge ja Tiina taas korraks laua taha, kutsusid punti ka värskelt noorsootöötajana kooli lõpetanud Kaisi, ja kevadisest kokkusaamisest sündis selle suve projekt "Tegusad suvepäevad". 

Esimene tegus oli meil täna, 4. augustil. Hommikul kell 10 kogunes 10 noort inimest Kärla rahvamaja juurde, et pakkida kotti töökindad ja tõmmata selga selle suve roheline särk. Meie projekti teeb eriliseks see, et me liigume jalgratastel. 
Täna hommikul oli meie esimene siht Paevere külla Paadla viljaaida juurde. Seal ootas meid Sepa Meelise viljapõld. Teadlik põllumees Ermin Mesila tutvustas lastele tuulekaera.
Paar tundi kõndisime mööda viljapõldu ja kitkusime seda ilusa nimega umbrohtu, mis risustab vilja. 
Lõunat sööma sõitsime Kõrkküla seltsimajja. Süüa teeb meile tegelikult Kärla söökla pere, väga maitsev oli .-)
Lõunapaus möödus mängides
Pärast tunniajast puhkepausi istusime taas ratastele ning võtsime suuna läbi Käesla küla Tepu poole.
Tepul on koht nimega Hobustkopli, seda peavad kenad noored inimesed Taavi ja Helin Kurisoo. Ja kasvatavad hobuseid, päriselt. Saime neid kenasid loomi silitada ja saime ka selga istuda. Helin on muuseas paberitega (õppinud) ratsutamistreener. Ja oskab oma hobuste jalgade eest ka hoolitseda, on omandanud sellised sepa oskused :-) Kasvatavad nad põhiliselt eesti tõugu hobuseid.
Selline tore maaeluga tutvumise päev oli meil täna.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar