Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

pühapäev, 12. märts 2017

Õppepäev kantristiilis

Tantsija on valmis Pauli õpetusi vastu võtma
Laupäeval toimus arvult juba 13. Saare maakonna segarühmade päev Lümandas, kus osales ka meie segarühm Tõmba, Jüri. Alustasime supertoreda trenniga, mille viis läbi TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud Paul Bobkov.
Harjutus varbad-kannad valmistab alati rõõmu
Pauli trenn koosneb enamasti erinevatest rütmi- ja koordinatsiooniharjutustest, lisaks veel mitmeid kombinatsioone linetantsustiilis, et õhtuseks peoks valmis olla. Ja kõik saavad hakkama, sest Pauli moto on: "Kui miskit läheb valesti, siis naerata!". Kaks tundi korralikku higistamist, väga maitsev kanasupp, kostüümivahetus ja pidu võis alata. Seekord diskori ja kantristiiliga.
Kantrihõnguline Tõmba, Jüri
Kõik rühmad nägid väga stiilsed välja, osalesid aktiivselt peoperemeeste, Lümanda Rummaja, korraldatud kantrimängudel ja kasutasid tantsuplatsil oskuslikult ka päeval õpitut. Oli taas üks tore segarühmade kokkusaamine.
Järgmisel aastal jälle :-)
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar