Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 4. november 2013

Segarühmad valmistuvad tantsupeoks

Laupäeval, 2. novembril kohtusid Saaremaa B1 segarühmad Kuressaare kultuurikeskuse saalis, et osaleda õppepäeval. Meid on Saaremaal neli toredat koosseisu: meie Tõmba, Jüri, Taritu Lender ning Piiprellid ja Keeris linnast. Mahtusime kõik kenasti suurde saali tantsima.
Mentoriks-õpetajaks oli kutsutud hiidlane Helle-Mare, tantsupeo "Puudutuse aeg" B1 rühmaliigi kõige tähtsam juht. Rühmad olid kodus ette valmistanud kaks liigitantsu ning kärlakad said hakkama ka üldtantsuga "Pere labajalg". Nendega me siis ühistööd tegimegi. Helle-Mare andis häid näpunäiteid ja korrigeeris liikumisi-jooniseid, tantsijad kuulasid tähelepanelikult ning püüdsid seda tantsuplatsil järgi teha.
Väga töine päev oli, hommikul kella 11-st algas ja pärastlõunal kell 15 lõppes. Tublid tantsijad olid, kiitus kõigile. Loomulikult lisakiitus ka meie Tõmba, Jürile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar