Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

kolmapäev, 30. oktoober 2013

Rahvamajade ööst puhanuna

Suur ettevõtmine "24 tundi Eestimaa rahvamajas" on nüüd juba minevik :-) Kultuuritöötaja Virge on end välja puhanud ja magamata tunnid järgi teinud ning jaksab blogisse ka laupäevased sündmused kirja panna.
Hommikul kell 8 saabusid majja esimesed koorilauljad. Kell 8.26 laulsime rõõmsalt päikesele "Tere hommikust!" ja siis jätkus töine koorilaulupäev. Väga asjalik sai.
Veidi ümberkorraldusi meie väikeses saalis ja võiski ootama jääda Sõmera Kodu esinejaid. Nii nagu veidi pelgasin - ega publikut eriti ei olnud. Kahju, sest meie naabruses elavate "teistmoodi" inimeste etteasted olid toredad. Nad nautisid seda, mida teevad, nende silmis oli siiras rõõm esinemisest. Suured tänud veelkord Sõmera Kodu esinejatele ja juhendajatele.
Seejärel veetsin paar tundi rahvamajas üksi, korrastasin oma sahtleid ja otsisin välja rahvariided, mida veidi parendada on vaja. Oma pere pidas mind meeles ja tõi mulle sooja sööki :-) Laupäevase õhtu veetsin koos näiteringiga. Lugesime teksti, mille sel hooajal tahame lavale vaatamiseks tuua ja veetsime mõnusa jututunni kuni keskööni välja. Ja küllap olin juba parasjagu väsinud, kuna ei tulnud meelde pilti teha :-) Hääd ööd, suurüritamine "24 tundi Eestimaa rahvamajas"!
Minu aus kokkuvõte: oli tore ühekordne üritamine, ei poolda traditsiooniks muutmist, aga - kui Saaremaa rahvamajad otsustavad teha järgmisel aastal ühel ja samal õhtul sügisese peoõhtu, siis on Kärla rahvamaja kindlasti kaasa löömas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar