Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

kolmapäev, 8. detsember 2010

Meil on palju tegemist

Sündmusi toimub pidevalt, pole aega päevikusse kirjagi panna. Alustame siis kuskilt, näiteks novembrikuust.
26. novembril käis meie segarühm Tõmba, Jüri Lümanda kultuurimaja 24. sünnipäevapeol.
Tore pidu oli. Nägime Lüman-da taidlejate tegemisi ja esi-nesime loomuli-kult ise ka. Virge on oma tantsijatega täiesti rahul, igaksjuhuks vaatasin video pealt üle ka - tubli "4+". Suudame küll 17 minutit jutti hoogsaid tantse tantsida, kui on vaja :-) Ja ähkimine oli keelatud! Saime hakkama.

3. detsembril osales meie külakoor Kihelkonnal toimunud 1. talvisel laulupeol. Alustasime laululaval ja lõpetasime uues ilusas kultuurimajas. Ka kirikus ja jõulukuuse all laulsime. Üritusel oli alapealkiri ka - kohalik segakoor tähistas oma 1. sünnipäeva. Kuna meie Anita kamandab kahte koori - meid ja linna segakoori Lyra, siis esinesime sünnipäevalapsele ühendatud segakoorina. Et kõik aru saaksid, millest me laulame, siis toimus etteastete teadustamine kahes keeles - eesti ja viipekeeles. Natuke tantsisime ka. Ja torti sõime.

6. detsembril tähistasime valla lipupäeva. Järjekordselt esines meie vallavolikogu esimees Ülar Tänak väga kena kõnega. Ta kohe oskab! Jagati tunnustust ja preemiaid.
Valla noortepreemia "Hea sportlane" - Janno Õunpuu; Suure Tõllu nim spordipreemia - Jüri Kuusk; Peeter Südda nim kultuuripreemia - Virge Varilepp; Kärla valla hariduspreemia - Maiu Raun.
Konkursi "Kaunis kodu" preemiad 2010:
parim eramu - Eidi ja Margus Õunpuu kodu Kärla alevikus;
parim elamu - Aire ja Vello Tiitsoni elamu Sõmera külas;
parim küla - Sõmera küla.
Aktusel esinesid tubli laulupoiss Karl-Reedik Mändar (juhendaja-õpetaja Ülle Vallaste) ja neiud põhikoolist: Delis Pärnoja, Krõõt Saar, Eva Aarnis ja Stella-Liisa Lõhmus (juhendaja Marika Aarnis). Need neiud valmistuvad esinemiseks maakondlikul solistide konkursil. Hoiame pöialt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar