Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

teisipäev, 11. juuni 2013

Meie päev Rakveres ehk mudilastega nende esimesel tantsupeol

Mul oli väga tegus nädalavahetus. Ega siis laulupidu saa ilma tantsupeota pidada! Kuna Saarel seda teha ei saanud, siis läksin Rakverre :-)
Oma esimesel tantsupeol käisid
Märten, Sten-Martin, Rosette, Roosi, Egeli, Karl Ares, Hans-Hendrik, Vesse, Marcus, Kadrilin, Janette ja Eliise
Meie lasteaias on juba 5 aastat olnud kavas tantsuõpetus. Sügisel pakkus lasteaia juhataja Maiu välja, et küsime lastevanemate arvamust ja positiivse vastuse korral osaleme II üleriigilisel eelkooliealiste tantsupeol. Nii läkski. 12-mne lapse vanemad arvasid, et proovime. Ja proovisimegi ning pühapäeval, 9. juunil alustasime varahommikul sõitu Rakvere poole. 
Kohale jõudes seadsime sammud kohe söögikoha poole. See asus linnuse õuel. Ja kuna oli keskpäev, siis katkestas meie söömingu kahuripauk.
Kohe tuleb pauk!
Seejärel saime teada, kuidas ühte tantsupidu nii paljude erinevate rühmadega kokku pannakse. Meie tantsuks oli "Viis väikest koerapoega". Märt Agu näitas Virgele ette täpid, kus lapsed tantsima peavad, siis pandi muusika käima ja tantsisimegi. Kui tants on kodus selgeks saadud, ega siis polegi ju tähtis, mispidi tantsid :-) Ja keset tantsuplatsi oli veel tuttav päike ka, nagu meie lasteaia saalis. 
Eelmisel päeval tiirutasid siinsamas platsil autod ja tegid romurallit
Mudilaste tantsupidu kandis pealkirja "Meie päev". Erinevad muusikad olid jagatud erinevatele rühmadele ja iga rühma õpetaja pidi oma muusikale ise liikumise looma. "Viit koerapoega" tantsisid ka Pärsama lasteaia lapsed. Aga neil oli hoopis teistsugune liikumine. Õnneks see meid ei seganud :-) Mõne muusika järgi tantsis aga koguni 4 rühma korraga, ja igaüks tantsis isemoodi. Huvitav oli. 
Nagu suurte tantsupeol, nii toimus ka mudilaste  peo eel rongkäik. Oh me olime vaprad! Ja kenad olime ka. Ja teeb ju tantsuõpetaja silma märjaks, kui pillimuusikat kuuldes eelkoolik ütleb: "Virge, teeme nüüd hüpaksamme!" Ja tegimegi hüpaksamme, kusjuures kõik 12 mudilast teadsid ilma ette näitamata, kuidas see käib. Tantsuõpetusest ja õigest sõnavarast on ikka palju kasu!
Sellise reipa sammuga kulges kogu rongkäik, umbes 1,5 km
Pidu läks väga tempokalt. Alles oli kell 9, kui kukk kires ja kõik ärkasid ning hambaid pesid. Juba jõuti käia juuksuris ning hambaarsti juures, jonnida ja asju kaotada ning leida, kui juba olimegi platsil, et oma lemmikloomast jutustada. Siis kähku nõlvast üles, et taas alla minna ja ühiselt kõikide rühmadega unenäo-tantsu tantsida. 
Unenäos saab sõita nii rongi kui lennukiga
Super mudilased mul! Ei nad virisenud, ei olnud väsinud. Peaaegu pool koduteed sehkendasid bussis, enne kui päris-uni enamusest võitu sai. Nii tore tantsupidu oli!
Aga ega ma siis üksi ei olnud. Kaasas olid veel Maiu ja Kaia lasteaiast ning igal lapsel oma ema ka. Nemad olid ka tublid :-) 
Mul on tore paariline!
Rohkem emotsioone vaata kõrvalolevast pildimenüüst.

1 kommentaar:

  1. Nii kihvt lugu ja ilusad kirevad pildid!
    :)
    Meriliis

    VastaKustuta