Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 13. mai 2014

Kaunis emadepäev

Reedel, 9. mail osalesid meie II-IV klassi tütarlaste tantsurühm ja neidude rühm traditsioonilisel Gymnastica võimlemispeol. Saare maakonnal on ikka tohutult vedanud, et siin on selline võimlemisõpetaja nagu Tiiu Haavik, kes on 30 aastat viitsinud korraldada igatsorti võimlemis- ja liikumisrühmade üritusi. Ja alati kaasab ta lisaks oma võimlemisklubi rühmadele ka tervet maakonda. Ja meil on sel hooajal Kärlal olnud lausa kaks kollektiivi, kes olid oodatud-kutsutud tänavustele üritustele.
Foto Sander Ilvest
II-IV klassi tütarlaste rühm on aastakese harjutanud. Koos käime 1 kord nädalas. Teeme kehakooliharjutusi, õpime tantsusamme ja oleme mitu korda ka oma rahvale esinenud. Kaks kuud oleme harjutanud vahendi kasutamist. Meil on kaks pallikava, mida on võimalik näha ka põhikooli kevadkontserdil. 
Meie neiud tunneb ära kärla triibu järgi :-)
Foto Sander Ilvest
Kärla neidude rühm on juba "vana" kollektiiv. 2011. aastal käisime noorte tantsupeol "Maa ja ilm". Sel hooajal spetsialiseerusime liikumisrühmaks ja õppisime tantsupeo tarbeks vahenditega kavasid. Üheks vahendiks on väga efektsed tiivad, ka kava on väga hea. Teiseks vahendiks on nupplinik. Kahjuks neiud tantsupeole ei pääsenud (1000-ndest soovijast pääses peole vaid 400), aga kavad on selgeks õpitud ja tore, et Tiiu meid esinema kutsus. 
Pühapäeval, 11. mail kogunesid Kõrkküla seltsimajja piirkonna lapsed oma peredega, et üheskoos tähistada emadepäeva.
Proua Grahv paneb lapsi magama :-)
Laste näitering oli ette valmistanud kava naljanditest. Vahepaladeks sai vaadata tütarlaste tantsurühma pallikavasid. Enne kojuminekut söödi üheskoos torti ja nii mõnelgi jätkus juttu kauemaks :-)
Rohkem pilte näed kõrvalolevast ripploendist. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar