Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 12. aprill 2016

Laululinnud

10. aprillil toimus Nasva klubis Lääne-Saare valla laste lauluvõistlus. Esimene. Osalesid Lümanda, Kärla ja Kaarma piirkondade 3-15-aastased laululapsed, keda juhendasid-õpetasid Ülle Reinsoo ja Karin Pulk, Ülle Vallaste ja Marika Aarnis ning Marika Ellermaa ja Reet Lõugas. Laululapsi toetasid lisaks oma õpetajale bändimehed Toomas Tang ja Ain Kivilo ning Kärla laste rõõmuks oli kohal ka Eva Aarnis oma imelise viiuliga.
Kontserti juhtis värske Nasva klubi juhataja Joosep, kes näitas päeva alguses kõigile oma kandlemängu oskust. Mikrofoni sättimisega jäi ta pisut jänni ja lubas selle eest 10 kätekõverdust teha. Sellel korral me neid ei näinud, küllap ta harjutab ja järgmise aasta laululinnul teeb need siis perfektselt ära.
Uku Laansalu
Päeva esimesel poolel astusid publiku ette 3-8-aastased lauljad. Kärla kandist osalesid Uku Laansalu, Rael Grethel Arge, Rait Mart Kesküla, Lootus Niit, Tiffani Šaukštelite, Rosette Leemet, Herko Tamm ja Marileen Seli. Igaüks neist oli omanäoline, kõik esinesid väga tublilt ja žürii tunnustas neist Rael Grethelit 4-5-aastaste vanusegrupi I kohaga, Lootust (6-7-aastased) ning Marileeni (7-8-aastased) II kohaga ja Ukut 4-5-aastaste vanusegrupi III kohaga.
Marileen Seli
Päeva teises pooles astusid üles 9-15-aastased solistid. Kärla lastest esinesid Eliise Kirs, Hans Hendrik Magus ja Astrid Rei. Neist kolmest üllatas mind kõige rohkem Eliise, kelle esitus oli väga julge ja mõjus kuulamapanevalt. Mainin ära ka laulu pealkirja - "Ärge peske iial nägu". Igatahes Eliise esitas seda nii, et ma mõtlen päris tõsiselt, kas nüüd pesta või mitte :-) Žürii hindas Eliise esitust tema vanusegrupis II kohaga, Astrid saavutas omas III koha. Tublid esinejad olid kõik.
II kontserdi võitjad koos õpetajatega
Sel pühapäeval saame Rannalapse laulude võistlusel kuulda veelkord Rael Gretheli, Rait Mardi, Lootuse, Herko, Eliise ja Astridi esitust. Nüüd võistlevad nad selle nimel, et pääseda Saaremaa Laululinnu lõppkontserdile. Tulge kuulama!      

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar