Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

neljapäev, 4. märts 2010

Laseme alla !


Sel aastal on tõepoolest imeline talv ja üle mitme aasta oli meil võimalus liugu lasta. Väike võistlusmoment on oluline. Kuulutasime välja isetehtud liulaskmismasinate võistluse. Registreerus 3 võistkonda. Suurepärane! Võistkonna suuruseks 4 liiget ja masin pidi ka pärast mäest alla tulekut terveks jääma.
Pikima liu oma masinaga laskis 6. klassi võistkond koosseisus Laur, Mairo, Kristover ja Liisbet. Nemad olid oma masina ehituses lähtunud eelkõige libisemisest - see meenutas suurt kelku.

Kõrkküla esindus lähtus eelkõige stiilsest mugavusest ja tuli alla laskma pehme diivaniga, millele lisavahendeid juurde kruvitud. Diivanil mugavlesid Aivo, Urmas, Eston ja Eero.
Lasteaia esindajad Maiu, Kaia, Kaja ja Annika meisterdasid oma sõiduki tööspetsiifikast lähtudes - madratsit meenutavale asjale oli ümber tõmmatud kile. Nende majas juhtub ju mõnikord, et ka tubastes tingimustes lastakse alla ja siis on kile parim kaitsevahend madratsile. :-)
Kõrkküla ja lasteaia sõidukid saavutasid võrdse tulemuse nii liu pikkuses kui ka allalaskmismõnu nautimises.
Veel oli võimalus võistelda 2-liikmeliste võistkondadena. Nemad pidid kahekesi koos "salvokaga" alla liuglema ja nii kiiresti kui võimalik mäkke tagasi jõudma.
Võistluse lõpp-protokoll: I koht - Eero ja Aivo Kõrkkülast, II koht - Rain ja Annabel Kõrkkülast, III koht - Ole ja Joosep Kärlalt. Osalesid veel Margerite ja Riho Kärlalt, Eston ja Urmas Kõrkkülast, Gabriela ja Piret Kõrkkülast, Karin ja Kristi Kõrkkülast, 6. klass Kärla põhikoolist, Maive ja Jaanika Käeslast ning Helvi ja Elle Sõmeralt. Viimasena mainitud paar sai auhinnatud kui omaealiste seast parim.
Võistluste reklaampauside ajal liugles lumelaual mäest alla Pille-Liis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar