Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

neljapäev, 25. märts 2010

Valla eakad pidutsesid

Kolmapäeval, 24. märtsil toimus traditsiooniline valla eakate kevadpidu Kärla sööklas. Meeldiva üllatusena oli sel aastal mehi arvukamalt kohal kui varem, nii et naisterahvastel oli "daamide valiku" ajal tõeline võimalus valida. Tavapäraselt tervitas eakaid pidulisi meie vallavanem ja väikese kontserdiga esinesid koolilapsed. Tavapäratum oli vast see, et mitme pika aasta järel esines taas meie oma laste rahvatantsurühm. See oli neile üldse esimene ülesastumine rahva ees. Hästi esinesid, tublid lapsed olid, ka lõpukummardus tuli juba peaaegu nagu päris välja. Rühmas tantsivad 3.-5. klassi poisid-tüdrukud, kellega me järgmisel aastal soovime 5.-6. klassi rühmana osaleda noorte tantsupeol "Maa ja ilm". Tegelikult on veel rühmas vabu kohti - vajame endi hulka kahte poissi ja kolme tüdrukut.

Lasterühm eakate kevadpeol (foto Egon Ligi)

Muusikakooli õpilased esinesid ka. Samamoodi tuleb lausuda kiitvaid sõnu, eriti akordionist Melissale - juba ammu pole meie muusikakoolis akordionimängu kuulda olnud. Ma nimetan siis kõik lapsed nimepidi ära: tantsisid Joosep 2. klassist, Margerite, Ruth ja Sander 3. klassist, Joonas, Paul-Mark, Delis, Sirli, Aili ja Kevin 4. klassist ning Marc 5. klassist; väikekanneldel mängisid Katriin, Ruth ja Margerite ning plokkflööti puhusid Sander ja Henrika.

Muusikakooli pillimängijad (foto Egon Ligi)

Täiskasvanutest üllatusesinejad olid ka - estraadipalu lugesid-mängisid Paul Aav, Ülo Kannisto, Aime Haamer ja Elvi Jarvet. Iganes vahva ja aitäh neile, et julgesid teiste ees üles astuda. Tantsu löödi Helga, Õie ja Naime pilli järgi ehk Anna minna! Tore pidu oli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar