Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

esmaspäev, 28. veebruar 2011

Sünnipäevanädal Kärlal

Sünnipäevanädal sai avalöögi teisipäeva hommikul lasteaias. Eesti Vabariigi 93. sünnipäeva puhul kutsusid lapsed oma vanavanemad lasteaeda ja andsid neile toreda tunniajase kontserdi. Esinemisrõõmu jagasid kõik rühmad, lauldi, loeti luuletusi ja tantsiti. Hästi tore ja südamlik oli.
Kolmapäeva keskpäeval tähistati vabariigi sünnipäeva koolimajas direktori ja õpilasesinduse vastuvõtuga. Kutsutud oli kogu koolipere ja valla allasutuste esindajad. Ise ma kohal ei käinud, aga lehest võis lugeda, et vastuvõtt oli suurepärane ja pakkus osalejatele pidulikkust.
Kolmapäeva õhtul toimus Kärla rahvamajas SELTSIÕHTU laulude, tantsude ja mängudega ning oli eelkõige pühendatud rahvatantsuõpetaja Anna Raudkatsi 125. sünniaastapäevale.

Ühismänge mängimas

Õhtu avalöögiks sai külakoori ja tantsurühmade ühisetteaste "Kungla rahvas". Järgnesid tantsijate esituses ja Reet Lõugase pilli saatel lihtsamad eesti tantsud "Vana voortants" ja "Oige ja vasemba". Meie väikese saali põrandal olid korraga segarühm Tõmba, Jüri, naisrühm Kadaka mari ning lasterühm. Ära mahtusime! Koguduse naiskoor esitas kaks isamaale pühendatud laulu, väga ilusasti esitasid.
Vallavanem Villi Pihl õnnitles kõiki meie riigi sünnipäeva puhul ja jagas tunnustuskirju rahvatantsijatele, kes tantsinud rohkem kui 5 aastat Kärla rühmades. Neid oli palju: segarühmast Ene Kallas ja Ain Arus, Eveli ja Taavi Leppik ning Riho Mesila (nad on kõik tantsinud rühmas üle kümne aasta) ja naisrühmast Ene Pildre, Kaie Kirst, Eidi Õunpuu ning Ülle Saarem (tantsinud üle kümne aasta) ja Riina Kirs, Aira Pärnoja, Kersti Tänav ning Ive Pakkas (neil täitub kohe-kohe 10 aastat). Tunnustuskirja sai ka Kärla lasteaia pedagoogiline kollektiiv panustamise eest tantsu ja laulumängu algõpetusse.
Meie külakoor saab sügisel 10-aastaseks

Üheskoos said mängitud-tantsitud mitmed ühismängud. Seltsiõhtu lõpetas külakoori esinemine. Loomulikult nõuti ka lisalugu ja nii sai koor üpris edukalt hakkama Tõnis Mägi lauluga "Ilus oled, isamaa!"
Aitäh kõigile lauljatele-tantsijatele ja suurepärasele publikule selle toreda õhtu eest!
Naisrühm Kadaka mari saab sügisel 15-aastaseks

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar