Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 18. aprill 2011

JORRU-JÄNKS 2011

Pühapäeval, 17. aprillil toimus Kärla vallas veel teinegi vahva üritus - 11. korda astusid rahva ette meie laululapsed lasteaiast ja koolist. Esinejaid sai kokku 34, poisse nende hulgas 12! Laste esitust hindas kikk-kõrvade nõukogu, kuhu sel aastal kuulusid Lelet Aavik, tuntud jorrujänks varasemast ajast, Annika Väälma, meie valla ainuke kuninganna - karaokes nimelt, Anita Kangur, meie külakoori dirigent, ja Margus Õunpuu, suurepärane laulu- ja jutumees. Meie laululapsi õpetasid-juhendasid Ülle Vallaste ja Marika Aarnis.

2011.a Jorru-jänksu laureaadid vanuserühmade kaupa on: 4-5a - Robert Luks lauluga "Veli, kulla vellekene"; 6-7a - Karl-Reedik Mändar lauluga "Rattasõit"; 7-8a - Imeliine Mändar lauluga "Montparnasse`i lapsed"; 9-10a - Margerite Mesila lauluga "Kohtume taas"; 11-12a - Delis Pärnoja lauluga "Pimedale muusikule". Kikk-kõrvade nõukogu eripreemiatega said ära märgitud Janette Jaansalu ja Karl-Mathias Pihl lasteaiast ning Mark-Erik Kesküla, Gabriela Grahv ja Paul-Mark Pihl koolilaste seast.

Auhindu jagus veelgi: külakoor märkis ära Toomas Torri esituse, muusikakooli preemia läks Eliise Kirsile, vallalehe toimetaja tõstis esile meie kõige noorema solisti Sten Martin Kuuskori lavalise oleku, lasteaia juhataja Maiu kinkis uusi laule täis plaadid Sten Martin Kuurskorile ja Janette Jaansalule, rahvamaja juhataja Virge lemmikuteks osutusid Toomas Torri ja Sirli Tamm, Paadla Kandi Seltsi poolt välja pandud auhinna "Tervislik amps" omanikuks sai Eva Sõmmer ning RMK kingituse loodussõbraliku laulu eest sai Helena-Karmen Saar. Oma kandi lapsi pidasid väikeste kingitustega meeles nii Käesla külaselts kui Paadla Kandi Selts ja iga koolilapsest laulja sai kooli poolt pisikese meene. Jorru-jänks on alati üks ütlemata kena pereüritus. Ja esinejad lapsed on väga tublid - tulla saalitäie rahva ette ja üksinda laulda, see on ikka paras julgustükk ka. Kohtumiseni järgmisel aastal!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar