Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

neljapäev, 13. oktoober 2011

Algas mälumänguturniir

2012.a. 12. märtsil saab Kärla vald 20-aastaseks. Juubeliürituste avalöök sai tehtud kolmapäeval, 12. oktoobril Kärla sööklas toimunud mälumänguturniiri esimese etapiga. Omavahel võtab mõõtu 8 võistkonda: vallamaja, spordihoone ja põhikool valla allasutustest, küladest löövad kaasa Paadla Kandi Selts (Kõrkküla), Paevere ja Käesla, taidlusringidest sel aastal 15. sünnipäeva tähistav naisrühm Kadaka mari ning meie valla üht suurimat tööandjat, Sõmera hooldekodu esindav võistkond Kuues (6. maja vahvad naistöötajad).
Turniiri peakohtunik ja küsimuste koostaja on Toivo Vaik, talle sekundeerisid esimeses mängus Lümanda kooli kehalise kasvatuse õpetaja Urve Vakker ja kõigile tuntud mälumängur Ivo Linna. Kokku on igas mängus 20 küsimust, 10 neist on valikvastustega ja kümnele tuleb ise vastused nuputada. Üks küsimus on nn riskiküsimus. Enne küsimuse esitamist saavad võistkonnad teada teema ja võivad siis ise valida 0 kuni 4 punkti oma vastuse hindeks. Kui vastus on positiivne ehk õige, liidetakse see tulemusele juurde, kui võistkond vastab valesti, võetakse küsitud punktid seni kogutud punktisummast maha.
Esimese mängu võidu noppis omale Käesla koosseisus Erich Suurpere, Kuido Õispuu ja Maive Õispuu kogudes 26 punkti. Teise koha punktisummaga 23 sai Paevere koosseisus Endla Talu, Lija Klein, Andi Talu ja Piret Sepp. Kolmas-neljas koht läks seekord jagamisele Paadla Kandi Seltsi ja spordihoone vahel. Peakohtuniku kommentaar: "Iga mälumängu kokkupanija saab oma tööst naudingu vaid siis, kui võistlejad hoolega kaasa mängivad. Ka seekord läks kõik korda: teadmised ja loogika möllasid. Juba esimese vooru põhjal ütlen, et minu nauding mängust oli täiuslik!"

Turniiritabelit saad jälgida kõrvalasuvast ripploendist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar