Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

teisipäev, 24. aprill 2012

Jüripäev Kärlal

Lä`eb välja uudispõldude kündja,
maa särab kevadhommikuses aos.
Ta mehejõuga jälle mulda ründab,
kuldnokad järgi paterdavad vaos.
(J. Sütiste)
Jüripäevane matka-takistusrada on Kärlal traditsiooniliseks saanud. Kui esimestel kordadel turniti terviserajal mitmesugustel takistustel, siis teist kevadet orienteeruvad võistlejad jalgratastel meie valla radadel.
Sel aastal tutvusime Kirikuküla teedega. Kontrollpunkte oli rajal 5. Esimeses punktis oli vaja lahendada jalgratturi liiklustest. Parim lahendaja oli Kõrkküla võistkond, kes sai 15st võimalikust 14 punkti. Koolilastest vastas 13 punkti vääriliselt 4 võistkonda - 5. ja 7. klass, 6. klassi tütarlaste võistkond ja segavõistkond RMK. Üht-teist teadsid ka ülejäänud võistlejad. Teises kontrollpunktis tuli jälgida liikumiskiirust ja sõita kiirusega kuni 10 km/h. Vaid kaks võistkonda suutsid jääda lubatud piiridesse, ülejäänud kihutasid tunduvalt kiiremini. Koolilastest parimad olid 6. klassi tüdrukud (8 km/h), see-eest "viiendike" kiiruseks mõõdeti koguni 27 km/h. Kolmanda punkti ülesandes tuli leida otstarve metsatööks vajalikele tööriistadele. Kõigi 10mne tööriista kasutuse arvas ära Kõrkküla võistkond, ülejäänud ei teadnud, milleks kasutatakse relaskoopi (ausalt, ma ka ei tea, aga uurin järgi :-)). Neljas punkt asus karjalautade juures. Oli just õhtuse lüpsi aeg ja kõik võistkonnad pidid "lehma lüpsma". Hakkama said kõik, aga pärast 9. klassi poisse ei annaks vist ükski päris lehm enam kunagi tilkagi piima :-). Viiendas kontrollpunktis lahendati tervisetesti. Tublid lahendajad olid, oskavad käituda küll, kui peavad kannatanut aitama. Võimalik oli testi eest saada 25 punkti. Kõrkküla ja 6. klassi segavõistkond vastasid 21 punkti vääriliselt. Pargis tuli võistkonnal seada jalgrattale alla esiratas ja läbida siis vigurrada. Alla minuti said sellega hakkama Kõrkküla ning 8. ja 9. klass.
Seekord said ka pealtvaatajad oma lemmikvõistkonnale punkte koguda. Sel ajal, kui võistlejad rajal tiirutasid, lahendasid nemad jüripäeva-teemalist viktoriini.
Parimaks võistkonnaks gümnaasiumiealiste ja täiskasvanute kategoorias kuulutati ka sel aastal Kõrkküla koosseisus Kristi Mesila, Pille Tänak, Rain Mesila, Aivo Roos ja nendega koos rajal sõitnud Aili Tänak. Konkurentsi neile küll kahjuks keegi teine ei pakkunudki.
Põhikooli võistkondade paremusjärjestus:
I koht (47,5 p) - 7. klass - Sandra, Georg, Marc ja Arne
II koht (38 p) - 9. klass - Gerald, Janar, Tanel ja Joosep
III koht (37 p) - 6. klassi tüdrukud - Sirli, Ketlin, Helina ja Delis
4. koht (35 p) - 6. klassi segavõistkond - Kristel, Märt, Oskar ja Kevin
5. koht (33 p) - RMK - Kaisa, Sander, Karl-Erik ja Paul-Mark
6. koht (29 p) - 5. klass - Ruth, Margerite, Maarja ja Raul
7. koht (28,5 p) - 8. klass - Liisbet, Mairo, Sten ja Jakob
Üldajaga oli parim võistkond 9. klass, kuid ülesannete lahendamisel ei kogunud nad piisavalt punkte, et esikohta saada ja miinuse tõi neile võistkonna iskkoosseis, mis ei vastanud juhendi nõuetele. Ainsana eksis turvavarustuse olemasolus ja sai selle eest miinuse kirja 8. klass.
RMK ja 6. klassi segavõistkond - eile jäi pargis tähele panemata, et 6. klassi kiirustesti punktid olid vale kastikese sees ja seega jäid üldsummast välja. Nii et blogis toodud punktid on nüüd õiged.
Vaid üks ülesanne jäi lahendamata, keegi ei saanud sellega lihtsalt hakkama - jüripäevaks seatud lõke ei võtnud lihtsalt tuld. Seega jääb sel aastal ülestõus ära :-)
Ülesandeid aitasid koostada ja olid igati ka rajal abiks Andrus Tänak, Marko Trave, Marii Kuusemäe, Villi Pihl, Raivo Uus, Jüri Tõru, Toivo Vaik, Anne Tõru, Piret Sepp, Henrika Trave, Kerli Mägi, Stella-Liisa Lõhmus, Ülle Maimann. Suur aitäh teile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar