Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 30. aprill 2012

Rannalapsed laulsid

Pühapäeval, 29. aprillil toimus Lümanda kultuurimajas kuues Lääne-Saaremaa laste lauluvõistlus "Rannalapse laulud". Meie vallast osales sellel kontserdil 7 laululast - 2 lasteaiast ja 5 põhikoolist.
Kõige nooremas, 5-7-aastaste vanuserühmas oli laulmas 8 laululast, nende hulgas ka meie Tähelill Niit ja Robert Luks. 8-10-aastaste vanuserühmas laulis meilt lausa 3 last - Karl-Reedik Mändar, Astrid Rei ja Mikk Nahkur ning 11-13-aastaste hulgas esines Margerite Mesila. Meie lapsed on ütlemata tublid, ja muidugi on tublid ka nende juhendajad Ülle Vallaste ja Marika Aarnis. Kontserti kuulates tuli mul tahtmatult pähe mõte, et paljud meie kohalikul JorruJänksul laulnud lapsed oleksid silma-kõrva jäänud ka siin, piirkondlikul kontserdil. Aga kahjuks ei saa me kõiki oma häid lauljaid saata edasi, me peame tegema valiku ja selleaastaseks numbriks oli 7. Kõige vanemas vanusegrupis (14 ja vanemad) esines meilt Krõõt Saar, kes käib laulutundides linnas õp Laine Lehto juures.
Kolmest esimesest vanusegrupist valiti igaühest edasi 4 laululast Saaremaa Laululinnu lõppkontserdile, mis toimub 12. mail Tornimäe kultuurimjas. Meie lastest laulavad Tornimäe laval Robert Luks, Karl-Reedik Mändar, Astrid Rei ja Margerite Mesila.
Kontserdid algavad vastavalt kell 10.15 (5-7-aastased), kell 13.00 (8-10-aastased) ja kell 16.15 (11-13-aastased).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar