Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 25. mai 2012

Maikuu

on oma tegemistega olnud nii tihe, et pole aega blogisse kirjutadagi. Püüan nüüd veidi seda parandada. Kõigepealt veidi toimunud üritustest.
Üle pika aja võis Kärla rahvamajas nautida taas näitemängu, ja seda lausa kahel nädalal järjest. 27. aprillil naerutas publikut Saaremaa Rahvateater oma "Abruka lugudega" ja 4. mail oli huvilistel võimalus kaasa elada Shirley Valentine`ile Salme Vallateatri monoetenduses "Kalimera". Viimatimainitud lavastuse kohta lausa peab ütlema kiidusõnu. Marika Paas nimiosas oskas ennast panna kuulama. Poolteist tundi ainult ühte harrastusnäitlejat kuulata-vaadata ei muutunud sugugi igavaks ega pannud toolil nihelema ja salaja kella vaatama. Kui kellelgi jäi lugu Kärlal vaatamata, siis soovitan soojalt seda võimalusel vaatama minna.
10. mail toimus lasteaias emadepäeva kontsert "Olen armas, olen väike - ema, sa mu päike". Väga armas ja toredasti üles ehitatud kontsert oli. Esinesid kõik rühmad. Kõige nooremad on eriti vahvad selle poolest, et annavad kasvatajatele esinemisvõimaluse :-) Vanema rühma esinemist võib aga juba täiesti kriitilise pilguga vaadata ja mõelda: tublid, väga tublid!
Põhikooli kevadkontsert toimus nädal hiljem. Avatud oli õpilaskohvik, vaadata sai õpilaste joonistusi ja käsitööd. Kontserdil esinesid kõik koolis tegutsevad kollektiivid. Toredad etteasted olid kõik, aga ikka jääb mõni veidi enam silma-kõrva. Näiteks poistekoor oma kehalise tunni lauluga :-) Ja kui nad hakkasid laulma poistekooride üht lemmikut, "Poisteklubi laulu", siis ei saanud ka saal vait olla. Väga vahva! II klassi näidend, nende esinemine, nende kostüümid ja üleüldse nende vaimsus on äge. Siia juurde peab kohe lisama, et II klassi õpilased osalesid peaaegu igas etteastes :-) Kitarristide ansambel oli hästi armas. Ja loomulikult oli 5.-6. klassi rahvatantsurühm ka tubli! Ja folkloorikava "Loomine". Ja solistid. Ja teadustajad.
Kontserdid ei lõppenud veel sellega. Esmaspäeval oli muusikakooli õpilaste kevadine kontsert ja neljapäeval, so eile, oli muusikakooli lõpuaktus. Jagati kiitust ja tunnistusi. Jagati ka lõputunnistusi, tervelt kolm. Sel aastal said Kärla muusikakooli lõputunnistuse Liisbet Antsaar, Laura Arge ja Sandra Väli. Palju õnne!
Homme on lasteaias lõpupidu. Lõpetajaid on 12 - Ranek, Aleksander, Annika, Elisabeth, Maria-Liis, Robert, Rose-Marin, Karl-Mathias, Lisandra, Kaspar, Toomas ja Venno. Head kooliteed!
Maikuu lihtsalt kaob käest ... :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar