Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

neljapäev, 26. juuli 2012

Laupäeval avas Käesla külaväravad

Foto Teeme ära talgupäevast

Käesla väike külake, Kärla valla servake,
kus rahva vaikselt toimetab, seltsielu harrastab.

Sellised lauluread ja veelgi pikemalt-põhjalikumalt pani paberile Käesla külavanem Maive Õispuu. Kärla muusikakooli folklooriansambel Kärla Kärg esitas selle laupäeval Avatud Külaväravate ürituse avamisel Käesla külaväljakul täispikkuses. Tore laul sai. 
Veetsin Käesla külaväljakul terve päeva, aga kõikidest tegevustest ülevaadet siiski ei saanud. Täpselt kell 12 avanesid külaväravad presidendipaari hr Arnold Rüütli ja pr Ingrid Rüütli ees. Avamisel ütlesid häid sõnu president hr Arnold Rüütel, maavanem hr Kaido Kaasik, meie oma vallavanem hr Villi Pihl ja Saaremaa Kodukandi eestvedaja pr Elvi Viira. Seejärel saigi pilli- ja laulujärje enda kätte meie muusikakooli rahvapilliansambel. Tore ja hoogne kava sai, mis lõppes laulusõnadega:

Kuigi Saar on suur ja lai, siiski suvel Käeslas käi.
Jalutades mõisateel, külaväljakule toob allee.
Foto Aare Laine

Laval esinejaid oli päeva jooksul veelgi, nende hulgas ka meie Tõmba, Jüri oma lastega. Toreda kava esitasid nemadki. Aitäh tegijatele ja kõige suurem tänu muidugi päeva peakorraldajale Maivele.

Loe ka Aare Laine artiklit Saarte Hääles:
Käeslasse astus sisse üle 300 inimese

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar