Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

neljapäev, 11. oktoober 2012

Sügislaat Kõrkkülas

Kui mina laupäeva hommikul Kõrkküla seltsimaja juurde jõudsin, oli Peipsi-äärne sibulamüüja juba kohal. Toimetas hoolsalt ja sättis oma kuldseid vanikuid ning pärgi kõigile imetlemiseks. Õnneks ka müümiseks. Laada lõppedes oli ta igatahes oma müüdud kogusega päris rahul, nii et - ehk on järgmisel aastalgi platsis.
Sibulamüüja kõrvale sättis end palju lähemalt kohale tulnud saiakeste meister Anneli. Ka tema müügilett sai laada lõpuks täiesti tühjaks. Õues tuule käes raatsisid oma kaupa pakkuda veel korvimüüjad, aga ülejäänud vähesed kaubapakkujad sättisid end seltsimaja saali.
Kõige minevam "kaup" sel laadal oli kindlasti õnneloos. Õnneloosi tarbeks annetasid head inimesed ja asutused üle saja eseme-asja. Siinkohal püüan nad nüüd kõik üles lugeda: Lija Klein, Leili Mesila, Viive Arus, Kati Aus, Terje Hanson, Linda Kesküla, Külli Naagel, Helgi Altmets, Õie Sepp, Maret Metsmaa, Meelis Sepp, Maret Toop, Tiina Luks, Tiia Rand ja loomulikult ma ise ka. Oma "nänniga" toetasid õnneloosi Kärla Vallavalitsus ja rahvamaja, Kuressaare Linnavalitsus ja Turismiinfokeskus ning Saaremaa Õppenõustamiskeskus. Suured tänud neile kõigile Paadla Kandi Seltsi poolt, sest kogu tulu õnneloosi müügist läheb just selle seltsi tegevuseks.
Laadapäeva juurde kuulus ka pisikene kultuuriprogramm. Külakosti tõid seekord naabervalla Kihelkonna memmed tantsurühmast Rukkilill (juhendaja Ulvi Põld). Kes tahtis, sai kaasa lüüa orienteerumismängus, või proovida, kuidas kirjudest vahtralehtedest roosikimpu köita.
Ka küpsetiste konkurss toimus. Sel aastal laekus vaid 6 küpsetist, aga see-eest väga head :-) Üks komponent pidi olema õun. Maitsmiskomisjon koosseisus Jaanika Rikko, Reelika Grahv ja Ain Arus valisid parimaks maitseks Tiina Luksi küpsetatud õunaleiva. Maret Metsmaa õunapomm ja Helgi Altmetsa õuna-mandlikook said komisjonilt võrdse arvu punkte. Väga hästi maitsesid ka Anneli Mesila tehtud õuna-punasesõstra kringel, Tiina Luksi õunakook sarapuupähklitega ja Maret Toobi õuna-purukook. Ah et kust ma seda tean, kui ise maitsmiskomisjonis polnud? Kõik, kes veel sel ajal laadal olid, said konkursiküpsetisi maitsta. Siia sobib eriti hästi kirjutada, et küpsetised läksid nagu soojad saiad :-) Veidi puru vaid jäi järele.
Selle pildi peale on jäänud meie toredate laadaliste Aare ja Laine meisterdajad Kati Aus, Maret Metsmaa, Einar Toop ja Õie Sepp, meister Terje Hanson teeb arvatavasti neist pilti. Nime sai see paarike järgmisel päeval laada lõppedes, ristiemaks Tiina Luks.
Vaata rohkem pilte laadast ning Aare-Laine saamisloost kõrvalriba slaidiprogrammist (fotod Kati Aus).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar