Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

reede, 8. märts 2013

Lõppes ülesaaremaaline mälumäng

Ülesaaremaalises mälumängus osales meie vallast viis võistkonda. Viis teisipäeva õhtut käisime truult spordihallis ja vastasime iga kord tunni aja jooksul 30mnele küsimusele. Neid oli ikka seinast-seina. Mõnele teadsid kohe vastust, mõni ei toonud ühtki mõttesähvatust ja mõnele sai vastus tuletatud. Aga tore oli, teadmisi tuli juurde ja mõne toreda sõna saime ka teada, näiteks trihhotillomaania. Kõlab ju kenasti, eks? Mida see tähendab, mõtle ise välja või guugelda.
Kokkuvõtted mängust on tehtud, ülesaaremaaliseks võitjaks mõtles end 67-me võistkonna seas Torgu Kadakas (lõpptulemus 77 punkti). Ja nüüd siis meie tulemused.
Kärla parimateks said Tõllupojad 62 punktiga ja üldarvestuses 14. koht. Tõllupoegadeks on Peep Lango, Jüri Tõru, Enno Pildre, Tõnu Toon ja Urmo Talistu.
Teiseks jäi Värske Veri - 59 punkti ja 19. koht. Selles võistkonnas teritasid oma mälu Karle Aksalu, Sulev Tänav, Marko Trave, Villi Pihl ja Erik Järvalt.
Ülejäänud kolm võistkonda olid omavahelises arvestuses väga tasavägised. Mõttelõng e siis naisrühm Kadaka mari kogus 44 punkti ja üldarvestuses 46. koht; Lauavesi (mõtlejad vallamajast) kogus 42 punkti ja 49. koht; Külakoor kogus 40 punkti ja 51. koht.
Järgmisel teisipäeval toimub valla sünnipäeva mälumäng, sinna ootame ka võistlejaid. Tuleb vaid kuni 4-liikmeline võistkond kokku panna, end Virgele registreerida ja siis saab teiste tarkadega mõõtu võtta. Kohtumiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar